16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Zihinsel engelililere tecavüz

İngiltere'nin başkenti Londra'da zihinsel özürlülere hizmet veren Milli Sağlık Sistemine (NHS) bağlı bir hastanede ve çeşitli bakımevlerinde "taciz, tecavüz ve kötü muamele" tespit edildiği açıklandı.

Devlete bağlı bakımevleri ve hastanelerin yönetimini üstlenen NHS'nin teftiş kurulu olarak görev yapan Healthcare Comission tarafından yürütülen ve 3 yıl süren soruşturmanın sonucunda, güney Londra'daki bir hastanede ve çeşitli bakımevlerinde yaşananların ortaya çıkartıldığı bildirildi.

Bir bakımevindeki kurum görevlisinin bir hastaya tecavüz ettiği, diğer hastaların da sürekli olarak cinsel tacize maruz kaldığı soruşturma sayesinde belirlendi.

Teftiş raporuna göre, bakımevlerinde kalan hastalar sürekli birbirlerini dövüyor, görevliler buna engel olmuyor, hatta bazıları hastalara fiziksel şiddet uyguluyor.

Bakımevlerindeki cinsel taciz ve kötü muamelenin "kurumsal" hale geldiğine dikkat çekilen raporda, bakıma muhtaç bazı kişilerin tekerlekli sandalyeye bağlandığı, yemeklerinin tatlarının özellikle bozulduğu belirtildi.

Raporda, bakımevlerinde kalan hastaların uzun süre bahçede bırakıldığı ve hastaların yaşam şartlarının "21. yüzyıl için kabul edilemez" olduğu vurgulandı.

Güney Londra'da bakımevlerinin yönetiminden sorumlu Caroline Taylor, bakımevlerindeki eksikliklerin giderilmesi için çalışanların sayısını 295'ten 442'ye yükselttiklerini, yönetimin güçlendirildiğini ve hizmet içi eğitim imkanlarının artırıldığını söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 11:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?