15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Zonguldak Limanı çöp denizi oldu

Zonguldak'ta iki gün önce meydana gelen fırtına nedeniyle limana dolan çöplerin toplanmamasına Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Çetinkaya tepki gösterdi. Çetinkaya, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'ya sundukları raporun dikkate alınması halinde, şehrin bu sıkıntılardan kurtulacağını belirtti.

Liman kirliliğine tepki gösteren Meltem Çetinkaya, "Sürekli kirletip temizlemek için harcadığımız zaman ve yüksek maliyetten ne zaman kurtulabileceğiz? Şehir içindeki pembe kaldırım taşları bize iyi bir yaşam sağlayabiliyor mu? Alt yapı çalışmaları nerede? Bu soruları istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Çünkü avuç içi kadar Zonguldak bir tek Acılık deresi problemini bile çözebilmiş değil. Belediye zabıtası bu konuda yaptırım uygulayamaz mı? Derenin kenarındaki yerleşim yerlerinden, şehir halinden gelen atıklar ortada. Bu kadar pet şişeyi, evsel atığı bir arada başka nerede görebilirsiniz? Ya çöp depolama alanında ya da Zonguldak Limanı ve Acılık deresinde.

Öncelikle temiz tutabilmek önemli. Buraya harcanan iş gücünü bir de dereye çöp atılmaması konusunda yaptırım uygulayarak harcamayı deneyin. Geri dönüşüm için Zonguldak Belediye Başkanına sunduğumuz dosya şehrimizi bütün bu sıkıntılardan kurtaracak. Çöpleri kaynağında ayrıştırarak toplamayı hedef alan bu çalışmada, camlar, pet şişeler, kağıtlar, piller ayrı toplanabilecek. ÇEVKO belediyelerle işbirliği yapıyor sadece. Biz de bu dileğimizi defalarca Zonguldak Belediyesi'ne ilettik ve yine sessizlikten başka cevap alamadık. Zonguldaklılar lütfen dereye çöp atmayın, lütfen şehrimize sahip çıkın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 15:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?