1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

19 yıl sonra açılıyor

12 BAŞBAKAN, 4 CUMHURBAŞKANI GERİDE BIRAKAN HASTANE AÇILIYOR

Adana'nın Karataş ilçesinde, 19 yıl önce yapımına başlanan devlet hastanesi, 12 başbakan, 4 cumhurbaşkanını geride bıraktıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından pazar günü açılacak.

Hastanenin açılacağı müjdesini Adana Valisi İlhan Atış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'ya gelişiyle ilgili yaptığı basın toplantısında açıkladı. Atış, yapımına 1992 yılında başlanan ve bir türlü bitmeyen hastanenin hizmete girdiğini ve Başbakan Erdoğan'ın 27 Mart günü gerçekleştireceği toplu açılış töreninde devlet hastanesinin açılışını da yapacağını söyledi. Hastanenin temeli, 1991 yılında yapılan erken genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan

Süleyman Demirel'in SHP ile kurduğu koalisyon döneminde atıldı. Dönemin Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna tarafından temeli atılan hastane o günden sonra bir türlü hizmete geçemedi. Hastanenin temeli atıldıktan sonra sırayla 1993 yılında Turgut Özal'ın ölümüyle Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasının ardından Tansu Çiller ardı ardına 3 kez, ardından iki kez Mesut Yılmaz, bir kez Necmettin Erbakan, iki kez Bülent Ecevit, bir kez Abdullah Gül ve iki kez de Recep Tayyip Erdoğan hükümeti kurup başbakan

olmalarına rağmen hastane bir türlü hizmete girmedi. Hastanenin hizmete girmesi 19 yıl sürerken 12 başbakan, 4 cumhurbaşkanı gördü. Hastane, AK Parti'nin kurmuş olduğu ve Başbakanlığı Erdoğan'ın yapmış olduğu 3. dönemde tamamlanarak hizmete sunuldu. Hastanenin açılışını pazar günü Adana'ya gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın yapacağı belirtildi. 100 yataklı hastanenin resmi açılışının yapılmadığı ancak hizmete girdiği ifade edildi.

Hastanenin, uzun yıllar hizmete girmediği için zaman zaman Karataş'a gelen tarım işçileri tarafından konaklama yeri olarak da kullanıldığı öğrenildi.

12 BAŞBAKAN, 4 CUMHURBAŞKANI GERİDE BIRAKAN HASTANE AÇILIYOR
12 BAŞBAKAN, 4 CUMHURBAŞKANI GERİDE BIRAKAN HASTANE AÇILIYOR
12 BAŞBAKAN, 4 CUMHURBAŞKANI GERİDE BIRAKAN HASTANE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 09:54:05
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 15:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?