1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

ADSİAD akademi başladı

ADSİAD AKADEMİ BAŞLADI

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Akademi Eğitimleri başladı. İş yaşantısında 21. yüzyılın gerektirdiği değişime ayak uydurmak, geleceği bugünden şekillendirebilmek ve alınacak eğitimlere ilaveten, kişisel sağlığına dikkat eden ve sosyal yaşamını da geliştirmek isteyen ADSİAD üyelerinin bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak eğitimlerin birincisi Seyhan Oteli'nde yapıldı.

Navitas Eğitim, Danışmanlık ve Koçluk Hizmetleri Kurucusu, Yönetici Koçu ve Eğitmen Demet Uyar, ADSİAD üyeleri için "İş ve Meslek Yaşantımızda Yüksek Performans ve Yaşam Tatmini için Koçluk" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

"Ne için çalışıyoruz?", "Hayattan ne bekliyoruz?", "Bizi ne mutlu eder?", "Performansımızı ne yükseltir", "Peki hangi engellerle karşılaşıyoruz" sorularını ayrıntılarıyla ele alan Uyar, mutluluğu sağlayan yaşam şekilleri konularında bilgi verdi.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra negatif duyguların pozitifi yansıtılması için bilim adamlarının yoğun uğraş verdiğini kaydeden, Türkiye'nin ilk uluslararası geçerliliği olan Koçluk Okulu'nu başlatan, ulusal ve uluslararası alanda sertifikalara sahip Uyar, depresyonu önlemek için mutluluğun kaynaklarını anlattı. Daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde mutluluğun önemine vurgu yapan Uyar, mutluluğu sağlayan üç yaşam şekli olduğunu belirtti.

Keyifli, aktif ve anlamlı yaşamı bir arada sürdürebilen insanların mutluluğa erişebileceğini söyleyen Uyar, şunları söyledi:

"İş dünyasında en çok öne çıkan sorun iş ve özel yaşam dengesinin tam olarak sağlanamaması. Yoğun ve stresli bir çalışma ortamına sahne olunan iş dünyasında insanların anı yaşaması son derece önemli. Bunun yanı sıra işyerinde tatminsizlik yaşayan profesyonellerin fazlalığı da dikkat çekiyor. Aktif yaşamın içinde olması gereken patronların yanlarında çalıştırdıkları profesyonellere en güzel tavsiyesi güçlü yanlarını göz önüne alarak hareket etmelerini önermektir. Mutluluk ancak böyle sağlanabilir. Yaşam süresince geride birşey bırakabilmek ise anlamlı yaşamın en belirgin örneğidir. Torunlara, çocuklara veya profesyonellere bırakılabilecek iş veya kurum, eserler, dernek ve vakıf çalışmaları anlamlı yaşamın bir boyutudur. Patron olmak başlı başına anlamlıdır. Çünkü insanlara iş alanı oluşturmak hele de günümüzde büyük önem arzetmektedir. Mutlu olan iş dünyasının performansı da artacaktır. Mutlu olmanın basit bir yolu da herkesin içindeki potansiyeli harekete geçirebilme olanağıdır."

Uyar, ADSİAD üyelerine uygulamalı koçluk eğitimi de verdi.

Yaklaşık 4 saat süren çalıştayda öne çıkan başlıkları değerlendiren ADSİAD Başkanvekili Mehmet Erel ise çalıştayın üyeler arasındaki samimiyeti ilerlettiğine vurgu yaptı. Çalıştaya katılanların uygulamalı eğitimle birbirini tanıdığını, birbirine güvendiğini ve saygı çerçevesinde hareket ettiğini belirten Erel, "Yaşamımızı, yaptıklarımızı, nereye gideceğimizi düşündük. Güldük, paylaştık, farkındalığımızı yükselttik. Gladyatör tarafımızı bir kenara koyarak aynaya baktık, kendimizi ihmal etmeden, keyifli, aktif, anlamlı yaşamanın gerekliliğini hatırladık. Çok başarılı değil, değerli ve huzurlu bir yaşamın önemini daha çok kavradık" dedi. Erel, çalıştayda üyelere sadece bilgi verilmediğini ayrıca kişinin kendi kendini sorgulaması ve çözüm yolu bulmasına olanak sağlandığına işaret etti. Erel, katkılarından dolayı Demet Uyar'a teşekkür plaketi sundu.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez'in şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı toplantıya Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, ADSİAD İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz, ADSİAD Yönetim Kurulu ve çok sayıda ADSİAD üyesi katıldı.

ADSİAD Akademi'de önümüzdeki dönemlerde "Bireysel ve Kurumsal Seminerler", "Sivil Toplum Kuruluşları İçin İhtiyaca Yönelik Seminerler", "Liderlik Akademileri", "Kişisel Gelişim Zirveleri" ve "Sağlıklı Yaşam Seminerleri" gibi eğitimler programlanıyor.

ADSİAD AKADEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 11:37:05
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 12:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?