1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

AKP'de temayül yoklaması

AK PARTİ'DE TEMAYÜL YOKLAMASI

AK Parti Adana İl Başkanlığı, milletvekili adaylığı için başvuruda bulunan 131 ismin, delegeler inisiyatifinde sıralanması amacıyla temayül yoklamasına gitti.

Yüreğir Spor Salonu'nda sabah 10.00'da başlayan temayül yoklamasının divan başkanlığını AK Parti Sakarya Milletvekili ve MYK Üyesi Hasan Ali Çelik yaptı. Yaklaşık 3 bin delegenin oy kullanacağı temayül yoklamasında, aday adayları arasında ki rekabet dikkat çekti. Her aday spor salonu bahçesine kurduğu stantlarda, tişört, şapka, meyve suyu, kek, su ve kalem, defter gibi eşantiyon dağıttı.

Promosyon ürünleri dağıtılırken, alan delegelere kendi aday adaylarına oy verilmesi istendi. Oluşan tablo, semt pazarlarını anımsattı.

İlk oyu kullanan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, yoklamanın en demokratik şekilde yapıldığını ve tüm aday adaylarına eşit mesafede bulunduklarını belirterek, "Temayülü ilk sırada bitiren listeye kesin gireceğini düşünmesin. Çünkü daha kamuoyu ve genel merkez yoklaması yapılacak. Temayülde en alt sıralarda olan bile listeye girebilir. Buna genel merkez karar verecek. Mevcut milletvekillerini temayüle almadık. Şu anki milletvekillerimiz arasında Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat, İstanbul'dan

adaylığını koymak için başvurdu. Diğer vekillerimiz yine buradan aday" dedi.

Temayül yoklaması sona erdikten sonra sandıklar açılıp oylar sayılacak ve sonuçlar AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilecek. Genel Merkez tarafından, oy kullanan parti yöneticileri ve üyelerinin eğiliminin, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde, milletvekili adaylarını belirlemede yol gösterici olması bekleniyor.

AK PARTİ'DE TEMAYÜL YOKLAMASI
AK PARTİ'DE TEMAYÜL YOKLAMASI
AK PARTİ'DE TEMAYÜL YOKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 13:51:05
Güncelleme :19 Mart 2011 Cumartesi 18:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?