1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Aldırmaz’dan müjde

ALDIRMAZ’DAN MÜJDE

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana ziyaretlerinde kentin dinamiklerinin “tek vücut” olmasının karşılığının alındığını söyledi.

Adana’da görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarına “bilgisayar” dağıtım töreninde konuşan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana ziyaretlerinden mutlu ayrıldığını ve müjdeli haberler geldiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Adana’daki 312 mahalle ve köy muhtarıyla biraraya gelen Başkan Vekili Aldırmaz, Başbakan Erdoğan’ın Adana ziyaretlerine destek veren muhtarlara teşekkür etti.

“ZİYARETTEN ADANA KAZANÇLI ÇIKTI”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e iyi ev sahipliği yapılması sonucu Adana’ya 2. Devlet üniversitesi kazandırıldığını hatırlatan Aldırmaz, “Sayın Erdoğan’ın ziyaretinde gösterdiğimiz birlik ve beraberlikten yine Adana kazançlı çıktı” dedi.

Pazar günü Vali İlhan Atış’la birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Habib Soluk’la uzun uzun görüşme fırsatı elde ettiklerini anlatan Aldırmaz, “Sayın Valimizle birlikte bakanlarımıza Adana’nın sıkıntılarını anlattık. Önemli sorunlarımızın çözümü konusunda söz aldık” şeklinde konuştu.

“METRO’YU BORCUYLA BİRLİKTE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ALIYOR”

Ziyaretten sonra Başbakan Erdoğan’ın “Metro’nun, borcu ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı’na devrini talimat verdiğini” öğrendiklerini kaydeden Aldırmaz, “Devir işlemlerinden sonra Metro borcuyla birlikte Ulaştırma Bakanlığı’na verilecek. Metro tamamlandıktan sonra işletilmesi için yeniden belediyemize geçecek. Ulaştırma Bakanlığı işletmeden yüzde 10 pay alacak. Metro nedeniyle Belediyemizin yaklaşık 900 milyar lira borcu bulunmaktadır. Bu nedenle belediyemizden yüzde 40 kesinti yapılmaktadır. Bu borçtan kurtulduktan sonra Adana’ya daha fazla hizmet vereceğiz” dedi.

“ALTGEÇİTLERİ DE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPACAK”

Yapımı belediyemizce üstlenen D-400 karayolundaki Altıkat Köprüsü ile Trafik Kavşağı’ndaki altgeçitlerin de Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesi için Başbakan Erdoğan’ın talimat verdiğini ifade eden Aldırmaz, “Buranın projesi tamamlanmıştı. İki altgeçidin Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılması nedeniyle belediyemiz 10 milyar lira kazançlı çıkacaktır” şeklinde konuştu.

“2 KÜLTÜR MERKEZİ DE YAPILACAK”

Çukurova İlçesi’nde temeli atılan ancak yıllardır ihmal edilen Kültür Merkezi ile Yüreğir’deki yarım kalan Kültür Merkezi’nin yapımı konusunda da destek aldıklarını bildiren Aldırmaz, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Günay, Yüreğir’deki Kültür Merkezi’ni 1-2 ay içerisinde kendilerinin bitireceği sözünü verdi. Ayrıca, Çukurova ilçesindeki Kültür Merkezi’ni de Kültür Bakanlığı ile birlikte tamamlayacağız” dedi.

“BAŞBAKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN’A MİNNETTARIZ”

Adana ziyaretlerinden sonra müjdeli haber veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Adana halkı adına teşekkür ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Başbakan kendilerini karşılama konusunda yaptığımız çalışmalardan dolayı miting alanında bize ayrıca teşekkür ettiler. Daha önce ‘Sayın Başbakana iyi ev sahipliği yaparsak bundan Adana karlı çıkacaktır’ demiştim. Gerçekten de öyle oldu. Valilik, belediyeler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları olarak Sayın Başbakanımızı en iyi şekilde ağırladık. Kendileri bundan mutlu oldu ve kentimize müjdeli haberler verdi. Bundan dolayı Başbakanımız Sayın Erdoğan’a minnettarız. Bu kazançlarımızın tamamının artısı sizlerin. Mahallelerinizde ‘birlikte başardık’ diyebilirsiniz. Bu kazançta bizim de katkımız varsa, ne mutlu bize”.

MUHTARLARA BİLGİSAYAR DAĞITILDI

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın konuşmasından sonra Adana’da görev yapan 312 mahalle ve köy muhtarına “laptop” dağıtıldı. Temsili olarak 5 muhtara bilgisayarlarını veren Başkan Vekili Aldırmaz, “Dağıtılan bu bilgisayarlar ve internet nedeniyle belediyemizden bir kuruş para çıkmamıştır. Tüm muhtarlarımızın bundan böyle teknolojiyi daha iyi takip ederek, daha seri hizmet vereceklerdir” şeklinde konuştu.

ALDIRMAZ’DAN MÜJDE
ALDIRMAZ’DAN MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 14:19:04
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 14:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?