2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ali'nin yaşaması 28 bin TL'ye bağlı

11 YAŞINDAKİ ALİ'NİN YAŞAMASI 28 BİN LİRAYA BAĞLI

Adana'da, babası inşaat işçisi olan 11 yaşındaki karaciğer hastası Ali Kaval'ın yaşamasının, nakil için gerekli 28 bin liraya bağlı olduğu belirtildi.

Merkez Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi'nde oturan Haydar (40) ile Gülşen Kaval (41) çiftinin 11 yaşındaki çocuğu Ali, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çiftin 3 çocuğundan biri olan ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Ali Kaval, doğuştan var olan karaciğerindeki bir rahatsızlık 1.5 yıl önce ortaya çıktı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden Ankara Gazi Üniversitesi'ne sevk edilen ve burada yapılan kontrollerde karaciğer nakli yapılması gerektiği aksi taktirde hastalığın siroza çevirerek ölüme neden olacağı belirtildi. Nakil için 28 bin liraya ihtiyacı olan aile şimdi çaresiz kaldı.

Baba, inşaat işçisi olduğu ve sosyal güvence olarak sadece Yeşilkartı olduğu için 28 bin lirayı yaklaşık 5 aydır bulmaya çalıştığını ama bir türlü bulamadığını söyledi. Bu sürede Ali'nin sağlığı daha da kötüye gittiği için çok sevdiği okuldan alınmak zorunda kalındı. Ali'nin, şimdi okula gidip arkadaşlarıyla oynamak yerine maskesiyle evde oturmak zorunda kaldığı belirtildi. Parasızlıktan tedavi de olamayan Ali, her gün annesinin ve babasının gözleri önünde eriyor.

Anne Gülşen Kaval, çocuğunun karaciğer hastası olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Oğlum doğuştan karaciğer rahatsızıymış ama biz bilemedik. Son 1.5 yılda karaciğer rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı. Oğlum sürekli bayılıyordu. Doktora götürdük o da karaciğer rahatsızlığı olduğunu söyledi. Yeşil kartımız var ama karaciğer naklini karşılamıyor. Adana'da hastaneye götürdük bizi Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Oğlumun kurtuluşu karaciğer nakil olmasından geçiyor. Maddi imkanımız olmadığı

için nakil yaptıramıyoruz. Çocuğum her gün gözümün önünde eriyor onun için çok üzülüyorum. Elimden bir şey gelmiyor bu beni daha fazla üzüyor. Okula gidiyordu ama bu yıl rahatsızlığı arttığı için göndermiyorum. Çocuk bayılıyor hastalanıyor arkadaşlarıyla oynamıyor."

Baba Haydar Kaval da, oğlunun doğuştan karaciğerinde sorun olduğunu belirterek şunları söyledi: "Doğduğundan bu yana hastane hastane geziyoruz ama 1.5 yıldır karaciğer yetmezliği olduğunu öğrendik. Oğlumun kurtulması için 28 bin lira para gerekiyor. O parayı bulamadığımız her gün çocuğum ölüme biraz daha yaklaşıyor. Doktorlar nakil olmazsa ileride siroza çevirir diyor. Ben inşaatlarda çalışan biriyim. Oğlumun 28 bin lira nakil masrafını karşılayamıyorum. Bunun için hayırseverler ve devlet büyüklerinden

yardım istiyorum. Allah kimsenin çocuğunu böyle muhtaç etmesin. Allah kimsenin evladını böyle can pazarına düşürmesin."

11 YAŞINDAKİ ALİ'NİN YAŞAMASI 28 BİN LİRAYA BAĞLI
11 YAŞINDAKİ ALİ'NİN YAŞAMASI 28 BİN LİRAYA BAĞLI
11 YAŞINDAKİ ALİ'NİN YAŞAMASI 28 BİN LİRAYA BAĞLI
11 YAŞINDAKİ ALİ'NİN YAŞAMASI 28 BİN LİRAYA BAĞLI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 10:47:03
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 18:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?