1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Bakan Güneş Adana'da

BAKAN GÜNEŞ ADANA'DA

İçişleri Bakanı Osman Güneş, emniyet güçlerinin sadece belli olaylara odaklandığı, diğer olayların ihmal edildiği şeklinde oluşan algının yanlış olduğunu belirterek, her kayıp olayıyla ilgili aynı hassasiyetin gösterildiğini söyledi.

Bakan Güneş, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye Valileri, İl Jandarma Komutanları, Emniyet Müdürleri ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı'nın katılımıyla yapılacak "Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı"na katılmak için Adana'ya geldi.

Toplantı öncesi Adana Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Güneş, Vali İlhan Atış, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve vali yardımcıları tarafından valilik binası protokol girişinde karşılandı. Güneş, polis mangasını selamladıktan sonra valilik anı defterini imzalayıp valilik makamına geçti. Güneş burada yaptığı açıklamada, 12 Haziran'a kadar seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için 9 ilde toplantı yapacaklarını ilk toplantıyı ise Adana'da gerçekleştireceklerini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Güneş, Ergenekon davası savcısı Zekeriya Öz'ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanmasıyla ilgili olarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Anayasamız var, anayasal kurumlarımız var. Yargı da bir anayasal kurumumuzdur. O kendi sistemi içerisinde, kendi mevzuatı çerçevesinde kararlar almış. İçişleri Bakanı olarak o tür kararları, o tür tasarrufları değerlendirmek, doğru bir şey değil. HSYK yasal çerçevede böyle bir tasarrufta bulunmuş, bunun

farklı bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Bu konu İçişleri Bakanı olarak da benim görev alanıma girmiyor" diye yanıt verdi.

Kayseri'de yaşanan vahşetin ardından idam cezasının geri getirilip getirilmemesiyle ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Bakan Güneş şunları söyledi:

"Geçmişte idam cezası var iken, AB müktesebatıyla ilgili olarak bu ceza geçmişte kaldırıldı. Şimdi Türkiye'nin herhalde geriye dönmesi mümkün değildir. Belki vicdanlarımız farklı şeyler söyleyebilir ama birde hukuk var. Türkiye'nin aldığı bir mesafe var, yol var. Bundan da geriye dönüş olması herhalde mümkün olmaz diye düşünüyorum."

"GÜVENLİK GÜÇLERİ BAZI OLAYLARA ODAKLANIYOR DİYE YANLIŞ ALGI OLUŞTU"

Kayseri'de 1.5 yıl sonra cesetleri bulunan 3 kayıp çocuktan sonra çocukları kaybolan diğer ailelerin de özel ekip istediği hatırlatılan Bakan Güneş, "Biz güvenlik güçleri olarak emniyetimiz olsun, jandarmamız olsun, sadece belli olaylara odaklanıyoruz da diğer olayları ihmal ediyormuşuz gibi bir algı oluşması fevkalade yanlıştır. Yani bilinmesini özellikle arzu ve ifade ediyorum ki, bu tür her olay karşısında güvenlik birimlerimiz, uzman birimlerimiz, aynı hassasiyeti göstermektedir. Hepsinin peşine

düşülmektedir, hiçbir konuda dosya kapatılmamaktadır. Ama bu tür konularda sonuca ulaşmak taktir edersiniz ki zaman almaktadır ve çok zor bir iştir. Bir uzman görevlimizin değerlendirmesine göre koskoca bir pirinç çuvalının içinde taş aramaya benzer. Kayseri'de tabiatıyla sonuca üzüldük 3 tane evladımız yavrumuz gitti, anaların yüreği yandı, hepimizin yüreği yandı. Ama hamdolsun olayı aydınlattık hiç olmazsa. Bilinsin ki her kayıp olayıyla ilgili aynı hassasiyet gösteriliyor. Bizim özel ekibimiz

bir tane falan değil, hem merkezde özel ekibimiz var, hem de diğer illerde var. Bizim birden çok özel ekibimiz var. Bunların arasında özel eğitim almış arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar kaybolan çocuklarla ilgili olarak dosyalar üzerinde hassasiyetle çalışıyorlar. İnşallah bundan sora Kayseri gibi bakılan bu kayıp olaylarının tamamı, en kısa zamanda çözülür. Bizimde amacımız bu olayları aydınlatmaktır" diye konuştu.

Daha sonra Adana Valisi İlhan Atış, Bakan Güneş'e üzerinde tarihi figürler olan vazo hediye etti.

Bakan Güneş "Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı"na katılmak üzere valilikten ayrıldı. Toplantıya, Emniyet Genel Müdür Vekili Bahattin Demirer, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ve Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü de katılacak.

BAKAN GÜNEŞ ADANA'DA
BAKAN GÜNEŞ ADANA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2011 Perşembe 10:46:03
Güncelleme :1 Nisan 2011 Cuma 09:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?