2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bal Tanıtım Derneği'nden Atış'a ziyaret

Adana Valisi İlhan Atış, narenciye balını çok iyi tanıtmaları gerektiğini vurgulayarak, "Narenciye balı yiyen kızlar güzel, erkekler yakışıklı olur. Narenciye balı yiyen zeki olur diye reklam yapmamız lazım" dedi.

Vali Atış, Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği yöneticilerinin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kendisinin de gençlik yıllarında memleketi Ardahan'da arıcılık yaptığını belirterek, "Arı çiçek özünden beslendiği için bal her şeyin özüdür" diye konuştu.

Adana'da narenciye çiçeklerinden faydalanılarak bal üretilmesini çok önemli olduğunu bu konuda yeterince tanıtım yapılmadığına dikkat çeken Atış, "Adana arıcılık yapmak için çok önemli bir kent. Narenciyenin kendisi sağlık açısından her şeye iyi geliyor. Çiçeği ise narenciyenin özüdür. Arılar da bu özü toplayarak bize bal üretiyorlar. Narenciyenin özü daha faydalıdır" dedi.

Atış, narenciye balını çok iyi tanıtmaları gerektiğini vurgulayarak, "Narenciye balı yiyen kızlar güzel, erkekler yakışıklı olur. Narenciye balı yiyen zeki olur diye reklam yapmamız lazım" şeklinde konuştu.

Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Ömer Salcan ise Çukurova'nın bal üretim yönünden çok şanslı bir bölge olduğunu, ilk bal hasadının Adana'da ve yöresinde yapıldığını kaydetti. Salcan, Çukurova'da arı turizminin de yaşandığını belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan İç Anadolu Bölgesi'nden kışın arıcılar gelip yaz aylarında illerine dönüyorlar. Bu da Adana ve yöresine bir gelir oluyor" dedi.

Konuşmaların ardından Salcan, Vali Atış'a bal ürünlerinden ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?