26
Nisan
2024
Cuma
ADANA

Bilici yatırım halka arz yolunda

BİLİCİ YATIRIM HALKA ARZ YOLUNDA

Bilici Yatırım, halka arz danışmanlığı ve aracılığı için Deniz Yatırım Menkul Kıymetler ile anlaştı.

Sermaye artırımı suretiyle halka açılmaya hazırlanan Bilici Yatırım, 30 Aralık 2010 tarihinde halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu.

Anlaşmanın ardından halka arz çalışmalarına ilişkin bir açıklama yapan Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Bilici, yaptığı açıklamada, 30 Aralık 2010 tarihinde halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurduklarını hatırlatarak, "Halka arzı, kurumsallaşma hedeflerimiz doğrultusunda stratejik bir adım olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Şirket hakkında bilgi veren Bilici, "Grubumuz halihazırda tekstil sektöründe, iplik, iplik büküm, kumaş dokuma, boyama ve apre tesislerine sahip olup, ileri teknoloji kullanımıyla özellikli üretimler yapan, entegre bir yapıya sahip. Grubun ürünlerinin yaklaşık yüzde 80’i, 20 ülkeye ihraç ediliyor. En yüksek talep ABD ve Avrupa ülkelerinden geliyor. GAP, Mango, Marks&Spencer ve Zara gibi dünya devi şirketlerin de arasında yer aldığı 180 şirket bizim ürünlerimizi kullanıyor" diye konuştu.

Bu halka arzın Adana’dan 14 yıl sonra yapılacak ilk halka arz olacağına dikkat çeken Bilici, bunun kendileri için heyecan verici bir durum olduğunun altını çizdi. Bilici, "Adana’da yeni halka arzlara esin kaynağı olarak, Adanalı şirketlerin sermaye piyasasının sunduğu imkanlardan daha fazla yararlanmalarına katkı sunabilirsek, bu bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olacak. Halka arz sürecinde Adana’nın da sorumluluğunu üzerimizde hissediyor, Borsada Adana’nın elçisi olmaya hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan da, orta ölçekli benzer şirketler için özendirici olmasını arzu ettikleri Bilici Yatırım’ın arzı konusundaki ayrıntıları önümüzdeki haftalarda basın ve kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

BİLİCİ YATIRIM HALKA ARZ YOLUNDA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 10:33:03
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 13:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?