2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Botaşspor'un gözü 'yarı final'de

BOTAŞSPOR'UN GÖZÜ 'YARI FİNAL'DE

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) Play-off Çeyrek Finali'nde Tarsus Belediyesi ile eşleyen Botaşspor, rakibini yarışta saf dışı bırakıp, adını da yarı finale yazdırmanın hesaplarını yapıyor.

1-0 önde başladığı serinin ikinci karşılaşmasında evinde Tarsus temsilcisini 82-64 mağlup eden Botaşspor'da gözler, 31 Mart Perşembe günü Adana Menderes Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşmaya çevrildi.

Bu mücadeleden galip ayrılıp, yarı finale yükselen taraf olmak isteyen Potanın Sultanları, söz konusu maça da sıkı hazırlanıyor. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Başantrenör Olcay Orak, serinin ilk maçında Tarsus'ta rakiplerine mağlup olduklarını hatırlatarak, "Orada hem defansta, hem de ofansta

istediklerimizi sahaya yansıtamamıştık ve sonuçta da rakibimize boyun eğmiştik. Ancak evimizde oynadığımız ikinci maçta özellikle ilk periyotta etkili bir oyun ortaya koyup, maça da iyi konsantre olarak sonuca ulaştık" dedi.

Serinin ikinci ayağında dün oynanan karşılaşmada özellikle şut yüzdesini yüksek tutup aradaki farkı açmanın kendilerine önemli bir avantaj sağladığının altını çizen Orak, Tarsus Belediyesi karşısında iyi fakat farklı bir sonuç beklemediğini, maç sonrasında skorboarda yansıyan tablonun kendisi için de sürpriz olduğunu dile getirdi. Orak, "Biz işi Adana'da bitirip, yolumuza devam etmek için, rakibimiz de seriyi 2-2'ye taşıyabilmek için sahaya çıkacak. Bu nedenle Perşembe günü oynayacağımız maçın, her iki

takım için zor ve sert geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Tarsus'u elemeleri halinde büyük bir ihtimal yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşeceklerini ve bunun da kendileri için çok zorlu bir sınav olacağına dikkat çeken Orak, hedeflerinin de 'final' oynamak olduğunu açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 10:45:03
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 13:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?