2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Büyükşehir tarihe sahip çıkıyor

BÜYÜKŞEHİR TARİHE SAHİP ÇIKIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın en eski yerleşim birimi olan Tepebağ Höyüğü’nün “Arkeolojik Park”a dönüştürülmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. Aldırmaz, “Bu kapsamda depremde ağır hasar gören Tepebağ Höyüğü’ndeki toplam 59 binadan, kamulaştırma işlemleri tamamlanan 33 bina yıkıldı, 26 bina ile ilgili görüşmeler sürüyor” dedi.

Seyhan ve Yüreğir’i birbirine bağlayan dünyanın en eski köprüsü olan Taşköprü’nün de içinde yer aldığı Tepebağ’da “Arkeoloji Parkı” kurma ve dünya turizmine kazandırma çalışmaları kapsamında bölgedeki tarihi dokular korunurken, Adana depreminde ağır hasar gören ve yapımı mümkün olmayan evlerin Büyükşehir Belediyesi’nce kamulaştırılarak yıkıldığını vurgulayan Aldırmaz, “Tepebağ Höyüğü’ndeki kültür varlığı tarihi eserlerimizi dünya turizmine kazandırmak en büyük hedefimizdir. Bu yönde Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda kamulaştırılması tamamlanan 33 bina yıkıldı, 26 bina ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Yine aynı bölgedeki sıra evlerden 7’incisinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edildiğini anlatan Başkan Vekili Aldırmaz, “Dişçi Ethem Konağı’ndaki restorasyon çalışmalarımız da tamamlandı. Kültür Bakanlığı’nın Türkiye’nin çeşitli yerlerinde açmayı planladığı 7 adet Kültür ve Edebiyat Müzesi’nden ilki, restore ettiğimiz Dişçi Ethem Konağı’nda hizmete girecek” şeklinde konuştu.

Tepebağ Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, mahallelerindeki çalışmalardan dolayı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
BÜYÜKŞEHİR TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
BÜYÜKŞEHİR TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
BÜYÜKŞEHİR TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 13:25:05
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 14:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?