1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Buzları erittiler!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılınca 'aklanancıya kadar' istifasını istediği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak konusunda sürpriz yaptı.

Bahçeli, bu sabah Adana'da düzenlediği basın toplantısına, isteği üzerine istifa etmiş olan Durak ile birlikte gelerek yan yana oturdu.

Saat 09.00 'da başlayacağı açıklanan basın toplantısı, Durak ile görüşmesi uzun süren Bahçeli'nin geç katılması nedeniyle 10.00'da başlayabildi. Siyasi kulislerde bir süredir , Durak'ın belediye başkanlığından istifa ederek MHP'den milletvekili adayı olacağı konuşulurken, kendisi de bu yönde işaret vermişti.

Son yerel seçim öncesi Ak Parti'den istifa edip MHP'den aday gösterilen Durak 28 Mart 2010'da görevden alınmış, bugüne kadar 60 dolayında müfettiş incelemeler yapmış, çeşitli davalar açılmıştı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, hem Durak, hem de Durak'a suçlamalar yönelten partisinin bu 2 mensubunun istifasını istemiş, ikisi de bu isteğe uymuştu. Durak uzun süre Bahçeli ile görüşememişti.

...
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 14:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?