2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çukurova'da kültür-sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta "Modigliani" adlı oyunla Adana seyircisinin karşısında olacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, 3-6 Ocak tarihleri arasında, Adana Devlet Tiyatrosu sahnesinde, Dennis McLntyre'nin yazdığı, Yıldırım Türker'in Türkçeye çevirdiği ve Barış Eren'in yönettiği "Modigliani" adlı oyunu sunacak.

Dekor tasarımının Behlüldane Tor'a, kostüm tasarımının Sevgi Türkay'a, ışık tasarımının Zeynel Işık'a, efekt ve sinevizyonun Tayfun Gültutan'a ait olduğu oyunda, Olcay Kavuzlu, Ümit Hasret Aslan, Orhan Özyiğit, Harun Özer, Savaş Tamer, Berfu Öngören, Aydın Şentürk, Füsun Demirden, Murat Öz, Serhat Çelik, Oğuz Avcıoğlu, Erkan Erkoç ve Eda Ateş rol alıyor.

Oyunda, "ışığın ve hüznün ressamı olan Amadeo Modigliani'nin, açlık ve yoksullukla örülü yaşamı, sanatı, aşkı ve dramından üç günlük kesit" anlatılıyor.

Adana Devlet Tiyatrosu da Roberto Cossa'nın yazdığı, Esen Çamurdan'ın çevirdiği ve Tayfun Erarslan'ın yönettiği "Babaannem Yüz Yaşında" adlı oyunu, 29 Aralık Cuma günü sahneleyecek.

Mersin

Mine Ataç Üke'nin Altamira Sanat Galerisi'ndeki yağlı boya resim sergisi ile Rafet Van'ın İçel Sanat Kulübü Teoman Ünüsan Sanat Galerisi'nde açılan "Cenin" adlı karma resim sergileri, 3 Ocak 2007 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.


aa
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 12:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?