2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Deniz'in ailesinden TEDAŞ'a dava

AKIMA KAPILARAK ÖLEN DENİZ'İN AİLESİNDEN TEDAŞ'A DAVA

Adana'nın Ceyhan ilçesinde geçen yıl elektrik direğinden sarkan kabloyla teması sonucu akıma kapılarak ağır yaralanan ve yaklaşık 6 ay boyunca yatağa bağlı yaşadıktan sonra yaşamını yitiren 16 yaşındaki Deniz Atız'ın ailesi, TEDAŞ'a 820 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Baba Süleyman Atız (42), oğlunun 16 Haziran 2010 günü evlerinin yakınında arkadaşlarıyla oynarken elektrik direğinden sarkan kabloya dokunarak ağır yaralandığını ve 2 Aralık 2010 günü de yaşamını yitirdiğini söyledi.

Atız, "Kablonun tehlike yarattığını daha önceden TEDAŞ yetkililerine defalarca bildirdik, fakat ilgilenen olmadı. Oğlumu hastaneye götürdükten birkaç saat sonra gelip kabloya müdahale ettiler. Bu kadar ihmalleri olmasına rağmen hastayken geçmiş olsun bile demedikleri gibi vefatından sonra başsağlığı bile dilemediler" dedi.

Atız, avukat aracılığıyla TEDAŞ'a maddi ve manevi dava açtıklarını ifade ederek, "Para oğlumuzu geri getirmez ancak ihmalkar davrananlar da cezalarını çekmelidir" diye konuştu.

Atız ailesinin TEDAŞ aleyhine Ceyhan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin liralık maddi, 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de 800 bin liralık manevi tazminat davası açtıkları öğrenildi.

AKIMA KAPILARAK ÖLEN DENİZ'İN AİLESİNDEN TEDAŞ'A DAVA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 15:12:00
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 15:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?