1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Erbakan'ın ismi caddeye veriliyor

ERBAKAN'IN İSMİ ADANA'DA BİR CADDEYE VERİLİYOR

Bir süre önce hayata veda eden eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ismi, Adana'da bir caddede yaşatılacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin meclis oturumunda, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından ortak verilen teklifte, Necmettin Erbakan adının kentte uygun bir caddeye verilmesi kararlaştırıldı.

Komisyona havale edilen teklif, incelendikten sonra oylamaya sunulmak üzere yeniden meclise gönderilecek. Erbakan'a gösterilen vefa örneğinin yanı sıra, Dünya Kadınlar Günü de gündem dışı konuşmalarla tartışılan bir diğer konu oldu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, oturum öncesinde erkek meclis üyelerine, akşam eve gittiklerinde eşlerine vermeleri için kırmızı gül dağıttı.

Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Asuman Tapanyiğit, Adana Büyükşehir Belediye bünyesinde çalışan bin 136 personelden 196'sının kadın olduğunu söyleyerek, "Bu da yüzde 11 gibi bir rakama denk geliyor. Sayın Başkan vekili Aldırmaz'ın 4 danışmanı da erkek. 2'si kadın olsaydı, kadınlara verilen önemin doğruluğu daha da inandırıcı olabilirdi" dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından oturum, yarın toplanmak üzere kapatıldı.

ERBAKAN'IN İSMİ ADANA'DA BİR CADDEYE VERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 16:36:03
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 16:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?