1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Evlat katili babaya 18 yıl hapis

EVLAT KATİLİ BABAYA 18 YIL HAPİS

Adana'da, kazandığı parayı kumarda kaybettiği için kendisiyle tartışan oğlunu çıkan kavga sonrası kalbinden bıçaklayarak öldüren babaya, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, cinayeti tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Olay, 17 Mayıs 2010 günü Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Bir şirkette minibüsüyle ortaklaşa servis işi yapan 47 yaşındaki H.T., ortağıyla yaptığı bir işten bin 120 lira kazandı. H.T. paranın yarısını ortağına vermek yerine tamamını kumarda kaybedince, ailesinin durumdan haberdar olmaması için 2 gün eve gitmedi.

Durumu babasının ortağından öğrenen, kendisi de bir okulun servis şoförlüğünü yapan 23 yaşındaki S.T., babasının işyerine giderek, "Niye kumar oynadın? Neden parayı kumarda kaybettin? Sen nasıl babasın? Ortağının payını niye vermedin?" diye bağırıp küfrettikten sonra yumruklayarak dövdü. Bunun üzerine H.T., minibüsünde bulundurdu bıçağı alarak oğlunu bıçakladı. Sol göğsünden ve kalbinden 2 bıçak darbesi alan S.T. yaşamını yitirdi, baba da tutuklandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim önüne çıkarılan H.T., pişman olduğunu söyleyerek, "Beni telefonla arayarak nerede olduğumu sordu. Bende yerimi söyledim. Yanıma gelip beni öldüreceğini söyledi. Bir süre sonra da çalıştığı minibüsle gelerek aracı üzerime sürdü. Sonra da araçtan inerek, küfür edip arabaya bin' dedi. Binmedim. Aracın anahtarını istedi. Verdim. Kimliğimi istedi verdim. Evin anahtarını istedi verdim. Aracından inerek beni dövmeye başladı. Bir taraftan da küfür edip Seni öldürsem kim ne der?' diyordu. Ben de açık olan araçtan bıçağı aldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendimi kaybetmişim. Bir ara kan görünce olayı fark ettim ve eşimi, polisi, ambulansı aradım" diye konuştu.

Sanığın eşi G.T. da ise kocasının kötü bir insan olmadığını söyleyerek, "Kumar oynamaktadır. Ancak evine de bakmaktadır. Olay günü eşim eve gelmedi. Oğlum da buna sinirlendi. Telefonla aradı, bulamadı. Eve gelseydi muhtemelen onu öldürecekti. Çünkü eve bir cop getirmişti. Ben de telefonla arayıp eve gelmemesini söyleyecektim, ama ulaşamadım. Olaydan bir ay önce de eşim kumar oynamıştı ve bu yüzden de kavga çıkmıştı. Oğlum bıçakla babasının üzerine yürümüştü. Ben araya girince elimden yaralandım. Şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık H.T'ye pişman olduğunu söylemesi ve duruşmalardaki iyi halini dikkate alıp, olayın tahrik altında gerçekleştiğine kanaat getirerek 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

EVLAT KATİLİ BABAYA 18 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 13:04:04
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 13:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?