1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Evlat katili babaya müebbet

EVLAT KATİLİ BABAYA MÜEBBET

Adana'da, boşandığı eşinin kendisini eve almadığı gerekçesiyle çıkan kavgada oğlu Bayram H.'yi (35) kalbinden bıçakla öldüren 53 yaşındaki Mustafa H., ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, diğer oğlunu da yaralamaya teşebbüs suçundan verilen iki ay hapis cezası ise ertelendi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim önüne çıkan Mustafa H., olay günü kendisinin eve kabul edilmemesinden kaynaklanan sorundan tartışma çıktığını söyledi. Tutuklu sanık, bıçağı rastgele salladığını belirterek "Çok pişmanım. İçim yanıyor. Pişmanım" dedi.

Cesur H. ise babasından şikayetçi olmadığını söyleyerek, "Alkollüydü. Ağabeyim elindeki bıçağı almak isterken üzerine düştü" diyerek ağladı.

Eşinden yaklaşık bir yıl önce boşandığını söyleyen 4 çocuklu Aysel S. de olayın kızını dayısının oğlu ile evlendirilme meselesinden kaynaklandığını öne sürerek, "Kızını vermeyeceğini söyleyebilirdi. Olay çıkarıp suçsuz yere oğlumu öldürdü. İki bebeği öksüz kaldı. Kendisi yaşıyor. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum ettiği sanığın cezasını, pişmanlığı nedeniyle müebbet hapse çevirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Aile içinde cinayetle son bulan kavga, 29 Temmuz 2010 tarihinde Sarıçam Mahallesinde meydana geldi. İddianameye göre, olay şöyle gelişti. Aysel ve Mustafa H. geçen yıl boşandı.

Mustafa H., parklarda yatıp kalkmaya başladı. Öfkeli baba, eve alınmadığını ileri sürüp oğlu Cesur ve eşi Aysel ile tartışmaya başladı. Bayram da tartışmaya dahil oldu. Baba bıçağı önce Cesur'a sonra Bayram'a salladı. Kalbinden bıçaklanan Bayram yaşamını yitirdi.

EVLAT KATİLİ BABAYA MÜEBBET
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 13:42:05
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 15:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?