1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Felçli gencin cinneti

FELÇLİ GENCİN CİNNETİ

Adana'da 1,5 yıl önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı kısmi felç olan ve işini kaybeden bir kişi hastaneden engelli raporu verilmediği, bu yüzden emekli olamadığını ileri sürerek eşiyle birlikte 2 çocuğunu rehin alıp evini yaktı. Felçli genç, eşi ve 2 çocuğunu polis ve itfaiye erleri yanmaktan son anda kurtardı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi 3897 sokakta meydana geldi. İddiaya göre Yakup Yılmaz isimli bir kişi 1,5 yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kısmi felç oldu. Bu nedenle işini de kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası olan felçli genç, ekonomik olarak zor durumda kaldı. İşsiz olduğu için psikolojisi bozulan genç, 9 Mart akşamı eşini ve 2 çocuğunu rehin alıp, annesi ve babasını evden çıkartarak baba evini yakmaya çalıştı. Anne Fatma Yılmaz, hemen polisi

arayarak olayı haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis felçli gençle yaklaşık 30 dakika konuştuktan sonra ikna ederek evi yakmasını önledi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan felçli genç evine döndü.

Ancak doktordan engelli raporu alıp malulen emekli olamadığını; babasıyla, annesinin kendisine bakmadığını ileri sürerek 11 Mart akşamı yine babasını ve annesini evden çıkartarak eşi ve iki çocuğunu rehin aldı. Anne Fatma Yılmaz yine polisi aradı ancak bu kez felçli genç, bu kez babasının evini ateşe verdi. Bu arada polis ve itfaiye kısa sürede olay yerine gelerek yangını söndürerek felçli genci, eşi ve çocukları ile yanmaktan son anda kurtardı. Çocuklar ve eşi daha önce çıkartıldığı için yangından

fazla etkilenmezken Yakup Yılmaz, dumandan ve ateşten etkilendi. Yılmaz, evden çıkartıldıktan sonra bir yere oturtularak sakinleştirilmeyi çalışıydı. Her tarafı is olan Yılmaz'ın saçlarının da ateşten hafif şekilde yandığı görüldü. Yılmaz olay yerine çağrılan ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınırken basın mensuplarına, "1.5 yıldır felçliyim ama doktorlar engelli raporu vermiyor. Babam ve annem bana bakmıyor. Bu nedenle evlerini yaktım" dedi. Polis bu arada şahsın eşini ve çocuklarını polis merkezine götürerek koruma altına aldı.

"BABASI OĞLUNA YARDIM EDİYOR O EVİMİZİ YAKIYOR"

Evdeki bütün eşyaları yanan ve kullanılamaz hale gelmiş halini gören anne Fatma Yılmaz da, "Oğlum felç olduktan sonra işsiz kaldığı için psikolojisi bozuldu. Babası ona evini açtı, kira vermesin diye evinin birinci katını verdi. Elektrik su faturasını ödüyor. Ama onun yaptığına bak beni zorla dışarı çıkartıp babası namaza gittiği anda evimizi yaktı. Ben şimdi ne yapacağım. Bütün eşyalarım ve evim yandı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yılmaz ailesinin evindeki eşyalar çıkan yangından dolayı kül olurken tamamen kullanılamaz hale geldi.

FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
FELÇLİ GENCİN CİNNETİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 09:09:02
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 13:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?