1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Göç eden vatandaşlar entegre edilecek

GÖÇ EDEN VATANDAŞLAR ENTEGRE EDİLECEK

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, Adana, Mersin ve Tarsus'ta göçle gelen nüfusun sosyal ve iktisadi uyumunun sağlanması için yapılacak çalışmalara bu yıl 5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını söyledi.

Burakgazi, Adana Valiliği binasında düzenlenen Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Adana ve Mersin'in yoğun göç alan şehirlerin başında geldiğini belirterek, "Buralarda yaşayan ötekiler var. Onları biz ötekileştirmedik ama koşullar bir şekilde ötekileştirmiş" dedi.

Adana'da 19, Mersin'de 14 mahallede ötekiler olarak adlandırılan göç eden vatandaşların yaşadığını Burakgazi, "Ne yazık ki bu vatandaşlarımız için bugüne kadar bir şey yapılmadı. Bu kentin dinamiklerine soruyorum, öteki vatandaşlarımız için neler yaptınız? Onlarla hep trafikte cam silerlerken karşılaştık. Onlar Adanalıyım veya Mersinliyim demiyorlar. Bu toplumları üretime kazandırmalı, entegrasyon ederek toplumda önemli şeyler yapan faydalı kişilere dönüştürmeliyiz. Eğitimlerine hassasiyet göstererek,

onları niteliksiz eleman kimliğinden çıkararak iş sahibi yapmalıyız" diye konuştu.

Toplantıya katılan kurul üyeleri Burakgazi'ye destek verirken, ayrılan bütçenin az olduğunu ve rakamın 5 milyar liradan yükseğe çekilmesi gerektiğini belirttiler.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın, bu sene makine, metal, eşya, mobilya ve yenilenebilir enerji projelerine çağrı yapacağı, bu sektörlerden gelecek projelere destek olmak için 15 milyar lira bütçe ayrıldığı belirtildi.

Ajans, aynı zamanda bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasıyla ilgili sunulacak projeler için de 10 milyar lira ayırdı.

Bu sene toplam 30 milyar liralık bütçesi bulunan Çukurova Kalkınma Ajansı, geçen seneye göre 10 milyar liralık düşük bütçe açıklamasına rağmen, ülke genelindeki 26 ajans içinde en yüksek payı almış olmasıyla dikkat çekti. Ajans bu sene, tarım, lojistik ve turizm alanlarını desteklemeyecek.

GÖÇ EDEN VATANDAŞLAR ENTEGRE EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 16:37:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 17:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?