4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Görme engellilerin karne sevinci

Adana'da Oğuz Kaan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, karne almanın sevincini yaşadı.

2008-2009 eğitim-öğretim yılının son gününde tüm okullarda karne heyecanı yaşandı. Adana'da Oğuz Kaan Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda karne heyecanı diğer okullardan daha farklıydı.

ıl boyunca çalışarak aldıkları notlarını karnelerinde görme imkanı bulamayan öğrenciler, göremedikleri karneleri aldı. Doğuştan ve sonradan görme özelliğini kaybeden çocukların bulunduğu okulda öğrenciler, "Pekiyi" ile dolu karnelerindeki notlarını görmese de karne aldıkları için çok mutlu oldu. 86 görme engellinin
öğrenim gördüğü ilköğretim okulunda öğrenciler, görme engelinin okumaya engel olmadığını gösterdi.

Öğrenciler karneleri kabartma harflerden hazırlanmadığı için göremediklerini ve okuyamadıkları notlarını öğretmenleri sayesinde öğrenebildi. Öğretmenler öğrencilerine karnelerindeki notlarını tek tek okudu.

İlköğretim 3. sınıf öğretmeni Bediha Yokuş, 2008-2009 eğitim-öğretim yılını öğrencilerin başarıyla bitirdiğini belirterek, "Bazı öğrencilerimizin dersleri çok iyi. Bazı öğrencilerimizin dersleri ise orta derecede. Zayıfı olanlar üzülmesin. Çok başarılı olanları da tebrik ediyorum" dedi.

Bediha öğretmen, daha sonra öğrencilere tek tek karnelerini dağıttı. Önce yıl boyunca derslerine çok iyi çalışan ve takdir alan Perver Mibak isimli öğrencisine karneyi verdi. Daha sonra teşekkür alan Erkan Aksu ve diğer öğrencilere karnelerini verdi. Karnelerini alan görme engelli öğrenciler notlarını göremese de çok mutlu oldu.

Karnesinde bütün notları 5 olan ve taktir alan Perver Mibak, karne aldığı için çok mutlu olduğunu, görme engelli olduğu için notlarını göremediğini ancak yine de çok sevindiğini söyledi. Mibak, eğitimine devam ederek ileride müzik öğretmeni olmak istediğini anlatarak, "Müziği çok sevdiğim için müzik öğretmeni olmak istiyorum. Müzik aletlerine çok ilgim var. Bunu müzik öğretmeni olarak öğrencilere aktarmak istiyorum" dedi.

Teşekkür alan Erkan Aksu, ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Okuyup Türkçe öğretmeni olmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Önümüzdeki yıl da çok ders çalışıp teşekkür yerine taktir alarak ileride Türkçe öğretmeni olacağım. Türkçe öğretmeni olmak istiyorum çünkü en iyi dersim Türkçe" diye konuştu.

Görme engelli Ali Gök de karne aldığı için sevinçli olduğunu ancak karnesindeki notları göremediğini öğretmenlerinin kendine söylediğini belirterek, "Karnemiz kabartma harflerle yapılsa en azından dokunarak öğrenebilirdik. Ama şimdi öğretmenlerimiz bize söylüyor. Keşke kabartma harflerle karne yapılsaydı" ifadelerini kullandı.

Bir yıl ders çalışarak yorulan öğrenciler karne aldıktan sonra tatil yapmak üzere evlerinin yolunu tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 10:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki erdemir IP: 88.241.49.xxx Tarih : 12.06.2009 11:15:05

bravo çocuklar sizlerele gurur duyuyorum