1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Kadın yürüyüşü mitinge döndü

ADANA'DA KADINLAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ PKK ELEBAŞISI ÖCALAN'IN MİTİNGİNE DÖNÜŞTÜ

Adana'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlenen yürüyüş ve miting, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın mitingine dönüştü. Bir emniyet görevlisi kadınları Öcalan lehine slogan atmamaları konusunda uyardı.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle Adana'da sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partililerin katılımıyla Mimar Sinan Açık Hava Amfi'sinin önünden Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılan Barış ve Demokrasi Partili (BDP) kadınlar bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. "Önderimiz Öcalan" diye slogan atan grup, Atatürk Caddesi Kavşağı'na kadar yürüdü. Bu arada kadınlara eşlik eden erkek çocuklarına ise polis izin vermedi.

Öcalan lehine slogan atmaya devam eden kadınları polis uyardı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir amir kadınları durdurarak, "Bu şekilde slogan atmaya devam ederseniz yürüyüşünüze izin vermem" dedikten sonra kadınlar Öcalan lehine slogan atmayı bıraktı.

Daha sonra kadınlar Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. Alanda toplanan kadınlar, müzik eşliğinde halay çektikten sonra kadınlara BDP Milletvekili Ayla Akat Ata hitap etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 16:13:02
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 16:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?