1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Katil kocaya müebbet hapis

EŞİNİ ÖLDÜREN DAYAKÇI KOCAYA MÜEBBET HAPİS

Adana'da, eşini dövdüğü için hakkında açılan iki ayrı davadan tutuksuz yargılanırken son görüşmesinde bıçağa sarılıp karısını öldüren 34 yaşındaki Alaaddin E., ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde çaycı olarak çalışan 3 çocuk annesi Emel E., işsiz gezen kocası Alaaddin E.'den 6 Nisan 2009 günü kendisini dövmesi nedeniyle şikayetçi oldu. Alaaddin E. hakkında Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Soruşturma sürecinde aynı evde birlikte yaşamayı sürdüren çift, bu olaydan 21 gün sonra yine tartıştı. Alaaddin E., 14 yıllık eşini ikinci kez dövdü. İkinci dayakla ilgili olarak da Alaaddin E. hakkında Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldi. Emel E. boşanmak

için mahkemeye başvurup çocuklarıyla ayrı evde yaşamaya başladı.

Tutuksuz yargılanan ve eşine zarar vermesinin engellenmesi için herhangi bir önlem alınmayan Alaaddin E., 28 Aralık 2009 günü eşinin çocuklarıyla birlikte kaldığı Sümer Mahallesindeki evine gitti.

Eve girmeyen Alaaddin E., konuşma bahanesiyle dışarı çağırdığı Emel E.'yi bıçakladı. Ağır yaralanan talihsiz kadın, götürüldüğü hastanede 9 gün sonra yaşamını yitirdi.

Eşiyle yaşadığı tartışmaların ikisinde onu döven sonuncusunda ise öldüren Alaaddin E., sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında, Eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Alaaddin E., Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim önüne çıkarıldı.

Eşini, başka erkeklerle ilişki halindeyken yakaladığını iddia eden Alaaddin E., "Çok pişmanım. Konuşmalarından tahrik oldum. Kendimi kaybederek bıçakladım" dedi.

Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum ettiği sanığın cezasını pişman oluşu nedeniyle ömür boyu hapse indirdi.

EŞİNİ ÖLDÜREN DAYAKÇI KOCAYA MÜEBBET HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 14:16:04
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 11:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?