2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Katil zanlıları hakim önünde

BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLEN ŞAHSIN KATİL ZANLILARI HAKİM ÖNÜNDE

Adana'da, geçen Kurban Bayramı'nın birinci günü boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan 2 çocuk babası 51 yaşındaki İsmail Erbek'in cinayet şüphelisi 29 yaşındaki A.Y. ile 20 yaşındaki yeğeni S.Ö'nün yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkarılan amca-yeğen duruşmada birbirlerini suçladı. Cinayeti dayısının işlediğini ileri süren S.Ö, korktuğunu söyleyerek güçlükle ve ağlayarak ifade verdi. S.Ö, olay anını şöyle anlattı:

"Dayım beni telefonla arayarak gelmemi istedi. Yanına gittiğimde bira alarak parka gidip oturduk. Bu sırada dayım karşı bankta oturan yaşlı adamın yanına gitti. Sohbet ettiler. Ona cep telefonundan müzik dinletti. Bir kaç bira daha içtikten sonra ONA kalacak yeri olmadığını söylemesi üzerine 'Sana kalacak yer bulalım' dedi. Kimbilir Ü.'nün taksisine binerek Ali Hocalı Köyü civarındaki ıssız yere götürdü. Burada boğazına bıçak dayayıp benden şahsın ellerini tutmamı istedi. Korktuğum için dediğini yaptım. Cebindeki 200 TL'yi aldıktan sonra boğazını kesti. Kimseye söylememem için beni de tehdit etti."

Mahkeme başkanının, "S.Ö ile aranızda husumet var mı?" şeklindeki sorusuna, "Yok ama böyle giderse ikimizden biri ölür" diye yanıt veren A.Y, cinayeti taksici K.Ü. ile yeğeni S.Ö.'nün işlediğini ve suçu kendine yıkmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Hazırlık safhasındaki ifadelerinde olay günü İstanbul'da olduğunu söyleyen A.Y., duruşmada ifade değiştirerek, "Yeğenim S.Ö bayram sabahı ben uyurken evimize gelip beni uyandırdı ve bir bıçak vererek saklamamı istedi. Eli ayağı titriyordu. Başka bir bilgim yok" dedi.

İsmail Erbek'in eşi Fatma Erbek ise sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Alınan ifadelerin ardından, dava eksiklerin toplanması ve başka bir suçtan tutuklu bulunan sanık taksici K.Ü'nün dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 16 Kasım 2010'da Yüreğir ilçesinde meydana geldi. Minibüs duraklarında değnekçilik yapan İsmail Erbek, cumhuriyet savcısının iddianamesine göre, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki çocuk parkında alkol alırken A.Y. ile tanıştı. Bir süre sonra Erbek, cebinden para çıkartarak A.Y'nin yanındaki S.Ö.'den bakkala gidip bira almasını istedi. Erbek'in cebindeki paraları gören A.Y, alınan biraları birlikte içtikten sonra güven kazanmak maksadıyla "Gel seni berbere götürüp tıraş ettireyim. Sonra da sana kalacak yer

bulalım" dedi. A.Y., taksiye bindirdiği İsmail Erbek'i önce berbere götürüp tıraş ettirdi, ardından da Ali Hocalı Köyü civarındaki olay yerine götürdü. A.Y, Erbek'in üzerindeki 200 lirayı aldıktan sonra bıçakla boğazını kesip sulama kanalı kenarına attı. Vatandaşların 'DSİ'ye ait sulama kanalı civarında boğazı kesilmiş ceset var' ihbarı üzerine harekete geçen Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda olaydan 3 gün sonra cinayete yardım ettiği iddiasıyla 20 yaşındaki S.Ö.'yü

yakaladı. Tutuklanan S.Ö., "Cinayeti dayım işledi, ben de yardım ettim" itirafında bulundu. Jandarma ekipleri, olaydan 30 gün sonra polisin de yardımıyla A.Y'yi Havuzlu Bahçe Mahallesi'nde sokakta yürürken yakaladı.

BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLEN ŞAHSIN KATİL ZANLILARI HAKİM ÖNÜNDE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 10:40:00
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 11:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?