2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Öğrencilerden anlamlı kampanya

Ç.Ü. HUKUK FAKÜLKESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI KAMPANYA

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, Adana'nın Aladağ ilçesine yaptıkları gezi sonrası, bölgedeki 28 okul için kitap yardımı kampanyası başlattı. Yardımsever öğrenciler, Aladağ'daki okullara yardımcı ders kitapları ile yüz temel eserden oluşan yardımı Mart ayı sonuna kadar ulaştırmayı hedefliyor. Yardımsever Adanalılara çağrıda bulunan öğrenciler, ellerindeki kitapları Hukuk Fakültesi'ne ulaştırmalarını istedi.

Çukurova Üniversitesi'nden bir grup yardımsever ile Hukuk Fakültesi öğrencilerinin işbirliği sonucunda temin edilen 300 adet montun ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması amacıyla 4 Mart 2011 Cuma günü Aladağ ilçesine bir gezi yapıldı. Bu gezi sırasında öğrenciler, Aladağ Kaymakamlığı ile Adliyesini de ziyaret etti. Burada Aladağ Kaymakamı ile adliyede görev yapan hakim ve savcılarla sohbet etme olanağı bulan öğrenciler, daha sonra ilçedeki okulları gezdiler. Yetimli İlköğretim Okulu'ndaki 22 öğrenciye yanlarında getirdikleri montları giydiren Hukuk Fakültesi öğrencileri, bu okuldaki öğrencilerle birlikte derse katıldı, onlarla oyunlar oynayıp sohbet ettiler. Aynı gün yardım amacıyla gittikleri Dölekli İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin en büyük dileğinin hikaye ve roman tarzında kitaplar okumak olduğunu gören Hukuk Fakültesi öğrencileri, ilçedeki bütün okullar için kitap yardımı kampanyası başlatmaya karar verdiler. "Aladağ'daki Her Okula 100 Kitap" sloganıyla yola çıkan gruba Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi de destek veriyor.

Hukuk Fakültesi öğrencileri adına konuşan Emine Doğan, "Okullara götürdüğümüz 300 adet mont ile çocukları üşümekten kurtardık. Şimdi de onlara göndereceğimiz kitaplarla gönüllerini ısıtmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kampanyaya destek veren Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Tülay Yurt ise, fakülte yönetimi aracılığıyla Aladağ Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'nün belirlediği 300 öğrenciye mont yardımı yaptıklarını ve ilçedeki 28 okula toplamda 2800 kitap toplamak için kolları sıvadıklarını aktardı. Yurt, projelerini bir yardım kampanyası olarak nitelemediklerini bunun yerine gönderdikleri malzemeleri hediye olarak adlandırdıklarını ifade etti. Bu amaçla her bir kitabı tek tek paketleyeceklerini belirten Yurt, "Gerek Hukuk Fakültesi gerekse diğer bölümlerde okuyan öğrencilerin yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Bu tür bir kampanyada yer almaktan onur duyduğunu belirten bir diğer Hukuk öğrencisi Kübra Betül Özdemir ise, öğrencilere bütün kitapları hediye paketlerinde göndermek istediklerini, hediyeler yanına not ve mektup koyacaklarını vurguladı. Özdemir, "Amacımız küçük kardeşlerimize sevildiklerini, önemsendiklerini hissettirebilmek ve onların kitap ihtiyaçlarını karşılayabilmek." şeklinde konuştu.

Projeyi kısa sürede tamamlamak istediklerini söyleyen Özdemir, 25 Mart 2011 tarihine kadar kitap toplayacaklarını ve bu konuda kendilerine yardımcı olacak hayırseverleri beklediklerini dile getirdi.

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, isteyen vatandaşların kendilerine 0322-338 70 03 numaralı telefondan ulaşabileceğini belirttiler.

Ç.Ü. HUKUK FAKÜLKESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI KAMPANYA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 10:35:02
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 12:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?