2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Siyaset Akademisi sürüyor

ADANA'DA SİYASET AKADEMİSİ SÜRÜYOR

"Siyaset Yerelde Başlar" vurgusu ile 2008 yılı Ocak ayından bu yana Türkiye’de siyasal bilincin arttırılması ve daha nitelikli siyasi kadroların yetişmesi amacıyla AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Siyaset Akademisi sürüyor.

Seyhan Kültür Merkezi’nde devam eden Siyaset Akademisi’nin 2. haftaki konuğu Kişisel Gelişim Uzmanı Tarkan Zengin oldu. Zengin, siyaset iletişimin kavramsal boyutu, siyasal taraftar kazanmada neler yapabilineceği, Türkiye’de değişen seçmen eğilimleri nasıl bir siyaset tarzı ve nasıl bir siyasetçi gerektiriyor, yeni dönemim siyaset anlayışı ne?, siyaset yapan insanlarda bulunması gereken vasıflar neler başlıkları altında bulunan konuları anlattı.

Siyasetin artık eski tarzla yapılacak bir unsur olmadığını belirten Zengin, eskiden insanları aldatmanın, kandırmanın kolay olduğunu söyledi. Zengin, bugün ise bunların kolay olmadığını ifade ederek, "Medya’nın gelişmesi ile insanlar söylenenleri, yapılanları takip edebiliyor. ‘Önceden sen bunu söylemiştin şimdi niye bunu söylüyorsun’ diye biliyor. Türkiye’de son yıllarda çok şey değişti. Birilerin sevdiğimiz için siyasete girmiş olabiliriz. Ama siyasetin vermiş olduğu sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Getiriyormuş gibi yapmamız halinde o zaman sorun başlıyor. Bir işi yapıyormuş değil de başarı için yapmamız gerekiyor" dedi.

İnsanların duygusal nedenlerden dolayı oy kullandıkları kaydeden Zengin, oy kullanma kararının yüz 80’i duygusallık olduğunu dile getirerek, "Babalarımızın partilerine oy verirdik. Bunlar duygusal nedenler. Şoförlerin üzerinde yapılmış. Şoförlerin yüzde 72’si AK Parti'ye oy verdiği ortaya çıkmış. Neden olarak kendileriyle özdeşleştiğini gösteriyorlar. İnsanlara ne vermek gerekir. Değer, kulak ve güven vermek gerekir" diye konuştu.

ADANA'DA SİYASET AKADEMİSİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 14:34:01
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 18:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?