1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

TGS, AA'ya grev kararı astı

TGS, AA'YA GREV KARARI ASTI

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanan Anadolu Ajansı'na (AA) grev kararı astı.

Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bulunan Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü önünde üyeleri ve Türk-İş'e bağlı sendikaların temsilcileriyle birlikte açıklama yapan TGS Adana Şube Başkanı Mustafa Gümüşdamla, "Gazetecilerin özgürlük isteğiyle meydanlara çıktığı bugünlerde, örgütlü olduğumuz en büyük işyerinde grev kararı asma noktasına geldik. İşveren temsilcileri, çalışanların özlük haklarını ve iş güvencesini yok etmeyi amaçlayan bir tutum sergiledi. İşveren arabulucunun görüşlerini dahi dikkate almadı" dedi.

AA'da 60 günlük süre içinde her an grev yapılabileceğini söyleyen Gümüşdamla, gazetecilerin dayanışmasına destek istedi.

Türk-İş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar da konfederasyon olarak hep iş barışından yana olduklarını ve uzlaşmacı bir yol izlediklerini vurguladı. Grevi son çare olarak gördüklerini vurgulayan Gülnar, Anadolu Ajansı işvereninden uzlaşmacı tutum beklediklerini de ifade etti.

TGS Adana Şube 2. Başkanı Salim Büyükkaya da ortak basın metnini okudu. Daha sonra sendikacılar Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü giriş kapısına grev kararını astı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 15:18:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 16:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?