2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Vali Atış köyleri geziyor

VALİ ATIŞ'IN KÖY GEZİLERİ

Adana Valisi İlhan Atış, Karataş ilçesine bağlı Ataköy ve Damlapınar köylerinde incelemelerde bulundu.

Vali Atış'ı ilk olarak gittiği Ataköy’de, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Ataköy Muhtarı Mustafa Özkan ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Köy meydanında vatandaşlar ile bir araya gelen Atış, köyde yaşayan vatandaşlar ve muhtardan köyün sorunları hakkında bilgi aldı.

Muhtar Mustafa Özkan, köy okuluna ek derslik yapılması ve köy yolunun yetersiz olmasını belirtmesi üzerine Vali Atış, bu sorunların en kısa zamanda çözüleceğini söyledi.

Yaklaşık 1,5 yıl önce Seyhan Nehri üzerinde kurulan, Tuzla Beldesi ile Tarsus ilçesini birbirine bağlayan köprüde de incelemelerde bulunan Vali Atış, ulaşım sağlanan yolla ilgili gerekli çalışmaların en kısa zamanda yapılacağını gerekirse Büyükşehir ve Özel İdarenin katkılarıyla yolun yapılabileceğini söyledi.

Damlapınar Köyünde 1950 yılında yapılan ancak kullanılmaz halde olan okulda da incelemelerde bulunan Vali Atış, bu okulun yerine geçici bir prefabrik okulun yapılacağını belirtti.

Ataköy’de bulunan Turgut Taşra'ya ait çiftliği de ziyaret eden Atış, daha sonra köyde bulunan tarım işçilerinin konakladığı çadırlara ziyaret etti. Atış, tarım işçilerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Tarım işçilerinin çocuklarıyla ilgilenerek okula gidip gitmediklerini soran Atış, "Eğitim çok önemli bir konu. Bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Tarlada çalışmayacak okuyacaklar. Kaymakamlarımız bu işle bizzat ilgileniyor, okumayan çocuklar tespit edilip derhal okula gönderilecek" dedi.

VALİ ATIŞ'IN KÖY GEZİLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 16:47:04
Güncelleme :14 Mart 2011 Pazartesi 18:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?