2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yazıcının rakibi kartuş

YAZICININ RAKİBİ KARTUŞ

Teknolojik cihazlar insan hayatında her geçen gün daha fazla yer edinirken, fahiş parça fiyatları ise el yakıyor. Uygun fiyatla yazıcı alan vatandaşlar, fiyatı yüzünden yeni kartuş almak yerine yeni bir printer almayı tercih ediyor.

Dünya çapında ünlü yazıcı markalarının rekabeti printer fiyatlarını 40-50 TL'ye kadar düşürdü. Fiyatların cazibesine kapılarak ürün alan vatandaşlar, kısa kullanımın ardından biten kartuşun yerine yenisini almak isteyince karşılaştıkları fiyatla adeta şok oluyor.

Printerlar, genelde biri siyah biri de renkli olmak üzere 2 kartuş hediyeli satılıyor. Ancak, biten kartuşu yenilemek gerektiğinde ise bir adet kartuşun fiyatı 25-30 TL'den başlıyor. İki kartuş fiyatının bir printer fiyatından fazla olduğunu gören çoğu vatandaş, yazıcıları hurdaya ayırıp kartuş yerine yeni printer almayı tercih ediyor.

Öte yandan, piyasada yazıcı sayısının hızla artması ve yaşanan kartuş problemi yeni bir sektörün oluşmasına yol açtı. İnternet kafeler, bilgisayar tamircileri, kırtasiyeciler kartuş dolum işine başladı. Birkaç yıl öncesine kadar 10-15 TL'den doldurulan kartuşlar, artan rekabetin etkisi ile tanesi 4-5 TL'ye kadar düştü. Artık sadece kartuş dolumu üzerine dükkan açanlar bile var. Bu arada piyasaya yeni çıkmış pek çok marka ve model yazıcılar, parça fiyatına elden çıkarılınca bilgisayar tamircileri, kartuş dolum ofisleri adeta bir yazıcı mezarlığını andırıyor.

Adana'da yaklaşık 6 yıldır kartuş dolum işi yapan Mehmet Erginkara, en ucuz kartuşun 25 TL olduğunu, bu yüzden vatandaşın çözümü doldurtmakta bulduğunu söyledi. Erginkara, toptancılardan temin ettikleri boya, püskürtme aparatları yardımı ile kartuş dolumu yaparak bir nevi vatandaşın sorununa çözüm bulduklarını söyledi.

YAZICININ RAKİBİ KARTUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 12:25:01
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 13:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?