1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yoğun bakım eğitimi

YOĞUN BAKIM EĞİTİMİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Adana, Mersin, Kayseri ve Niğde’de görev yapan kardiyoloji, nöroloji, beyin cerrahi ve anestezi, hastane başhekim ve organ nakli koordinatörleri "Yoğun Bakım ve Beyin Ölümü Tespiti" eğitiminden geçirildi.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin destek ve organizasyonları ile Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesinde gerçekleştirilen "Yoğun Bakım ve Beyin Ölümü Tespiti" konulu eğitim iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Ankara Organ Nakli Ankara Bölge Koordinasyon Merkezi’nden Dr. Eyüp Kahveci "Dünyada ve Ülkemizde Organ Nakli", İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli merkezinden Yar. Doç. Dr. Ata Bozoklar "Potansiyel Donör", Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalından Doç. Dr.M.Akif Topçuoğlu "Beyin Ölümünde Klinik Tanı", Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat Arsava “Beyin Ölümünde Laboratuar Tanısı”, Doç.Dr. Pınar Zeyneloğlu, “ Yoğun Bakımda İleri Donör İzlemi”, Dr. Ahmet Çakıroğlu “Beyin Ölümü Deklarasyonu”, Organ Nakli Adana Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Nezahat Bingöl “Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Sistemi ve Adana BKM” ni, OMÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri “Beyin Ölümü ve Hukuk”, GÜTT Tıp Fakültesi ve Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nesrin Çobanoğlu, “Beyin Ölümü ve Etik” konuları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya Adana, Mersin, Kayseri ve Niğde illerinde görev yapan kardiyoloji, nöroloji, beyin cerrahi ve anestezi yoğun bakım hekimleri ile hastane başhekimleri ve organ nakil koordinatörleri katıldı.

YOĞUN BAKIM EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 10:24:05
Güncelleme :14 Mart 2011 Pazartesi 18:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?