1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yük taşımacılığında yeni sistem

ADANA-MERSİN ARASI YÜK TAŞIMACILIĞINDA KOMBİNE SİSTEME GEÇİLDİ

Adana-Mersin arası demiryolu yolcu taşımacılığında, hızlı tren seferleriyle mesafenin 45 dakikaya düşürülmesinin ardından, yük taşımacılığını da kolaylaştıran yeni atılımlar gerçekleştirildi.

Sanayi ürünleri ve hammaddelerinin, karayolunu engellemeden daha hızlı, pratik ve ekonomik şekilde limanlara ulaşımı için, 30 yıldır kullanılmayan Tırmıl İstasyonu, modernize edilerek faaliyete geçirildi.

Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları (TCDD) 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, yük taşıyan trenlerin önce Mersin Garı'na girip ardından geri manevra yaparak ters yoldan limana ulaşmalarının hem para hem zaman kaybına neden olduğunu belirterek, Tırmıl Projesi ile bu sıkıntının ortadan kaldırıldığını söyledi. Köprülü, "Trenler karayolunu olumsuz etkiliyor, yollarda tır ve kamyon yığılmalarına neden oluyordu. Hem ekonomi hem zaman yönünden büyük kayıplar yaşanıyordu. Şimdi, Tırmıl ile liman arasına alt tren geçidi yapıldı. Trenler alttan geçerek karayolunu aksatmadan limana ulaşıyor" dedi.

Bu sayede, deniz artı demiryolu kombine taşımacılığa geçildiğini dile getiren Köprülü, "Bu uygulama, ithalatı ve ihracaatı geliştirmek, ekonomiye en ucuz şekilde katkıda bulunmak, ucuz taşımacılık yapılması anlamına geliyor. Tırmıl İstasyonu şu an faaliyette. Kısa zaman sonra da resmi açılışı yapılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 14:48:01
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 18:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?