17
Haziran
2024
Pazertesi
CEYHAN - ADANA

Açık cezaevine cami

TARIM AÇIK CEZAEVİNE CAMİ

Adana'nın Ceyhan ilçesinde müftülük tarafından Ceyhan Tarım Açık Cezaevine cami yaptırılıyor.

Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, yaptığı açıklamada, inşaatı başlatılan Osmanlı ve Selçuklu mimari tarzında, 150 metre karelik tek minareli ve üç kubbeden oluşan 300 kişinin namaz kılabileceği cezaevi camisinin inşaatının devam ettiğini söyledi.

Mahkumların Cuma, Teravih, vakit ve bayram namazlarını daha rahat kılabilmeleri ayrıca vaaz ve nasihatleri dinlemeleri için bu camiyi yapmaya karar verdiklerini belirten Şekerci, "Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişmelerini sağlamaya yönelik işbirliği protokolü gereğince müftülüğümüzce programlar yapıyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında, arzu eden mahkumlara Kur'an-ı Kerim okunması öğretilmekte, dini konulardaki soruları cevaplandırılmaktadır" dedi.

Vaiz Yusuf Uçur'un haftada 5 gün günlük 2 saat olmak üzere mahkumlara ders verdiğini, belirli gün ve gecelerde dini programlar yapılarak mahkumların manevi yönden gerekli desteğin sağlandığını belirten Şekerci, her koğuşa diyanet takvimi ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları Kuran-ı Kerim ve mealinin hediye edildiğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde cezaevinin kitaplıklarının, ilgili kurum müdürlüğü ile görüşülerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları ile destekleneceğini söyleyen Şekerci, ayrıca cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin hizmet alanlarıyla ilgili kitap taleplerini de ücretsiz olarak karşılayacaklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 12:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?