19
Mayıs
2024
Pazar
CEYHAN - ADANA

Afet eğitim konvoyu geldi

AFET EĞİTİM KONVOYU CEYHAN’DA

Doğal afetler ve risklerden korunma konusunda halka bilgi vermeyi ve vatandaşı bilinçlendirmeyi amaçlayan "Afet Eğitim" konvoyu Ceyhan’a geldi.

Aksigorta ve AKUT'un işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlik kapsamında konuşan projenin halkla ilişkiler sorumlusu oyuncu Melih Çardak, yüzde 95'i doğal afet riski altında olan Türkiye'de 'Hayata Devam Türkiye' projesinin anlamlı olduğunu aktardı.

Çardak, bu proje kapsamında Türkiye genelinde 5 yıl içerisinde 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşarak halkı deprem konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

1998 yılı Haziran ayında Ceyhan'da yaşanan depremde AKUT tarafından göçük altından çıkarılan ve depremden hemen sonra emekli olan öğretmen Hatice Duman ise "Depremde enkaz altında kalmak anlatılması çok zor bir duygu. AKUT sayesinde kurtarıldım. Herkesin deprem konusunda bilinçlenmesi gerekir” dedi.

“Hayata Devam Türkiye” projesi kapsamında vatandaşlara, tır içersindeki simülatörde uygulanan 7.4 lük deprem anı yaşatıldı. İki odadan oluşan simülatörün bir bölümde eşyalar duvara sabitlenmiş olarak yer alırken diğer oda da ise sabitlenmemiş olarak gösteriliyor.

Afet eğitim konvoyunu Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Acar, personel ve vatandaşlar da ziyaret etti.

AFET EĞİTİM KONVOYU CEYHAN’DA
AFET EĞİTİM KONVOYU CEYHAN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 17:32:28
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 17:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?