18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Akıma kapıldı, felç oldu

AKIMA KAPILAN ÇOCUK FELÇ OLDU

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, dört ay önce elektrik direğinde kesilerek sarkık bırakılan kablodaki akıma kapılan 15 yaşındaki Deniz Atız yatağa mahkum oldu.

Olay, 16 Haziran 2010 tarihinde meydana geldi. 6 Ocak Mahallesi 446 Sokakta yaşayan 2 çocuklu Atız ailesinin en büyük oğlu Deniz Atız oyun oynarken elektrik direğinden kesilip aşağıya sarkık bırakılan kabloya dokununca akıma kapılıp ağır şekilde yaralandı. Deniz Atız, tedavi gördükten sonra şimdi yatağa mahkum yaşam mücadelesi veriyor.

İşsiz ve Yeşilkartı olmayan baba Süleyman Atız, olaydan 10 gün sonra TEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek olayın peşini bırakmayacağını gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvuracağını söyledi. Oğlunun eskiden şen şakrak ve çok çalışkan bir çocuk olduğunu anlatan Atız, şöyle konuştu: "Eğer bu hale gelmeseydi lise 1'e kaydolacaktı. Gözlerimizin önünde eriyor. 50 kilodan 30 kiloya düştü. Hiç bir canlıyı aşağılamıyorum ama bir kedi yavrusu bir köpek yavrusu için dünya

seferber oluyor. Bir fidan gibi çocuk bu hale geldi. Kimse kapımızı bile çalmadı. Yeşilkart başvurusunda bulundum bir buçuk aydır hâla inceleniyor. Çocuğum felçli bir şekilde yatağa bağlı yaşıyor. Fizik tedavisi gerekiyor ama ne yapabilirim ki komşuların yardımıyla Adana'ya götürüp getiriyorum. Ama nereye kadar. İlaçları bile eczaneden borca alıyorum."

Anne Remziye Atız ise gözyaşlarına boğulurken geceleri uyuyamadıklarını çocuğunun sesinden komşuların bile rahatsız olduğunu ifade ederek, "Başbakanımızdan devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum" dedi.

AKIMA KAPILAN ÇOCUK FELÇ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 15:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?