26
Mayıs
2024
Pazar
CEYHAN - ADANA

Balkan Sirki büyüledi

BALKAN SİRKİ, CEYHANLILARI BÜYÜLEDİ

Adana’nın Ceyhan İlçe Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçede, gösteri yapan Cırxellence Balkan Sirki, büyük ilgi gördü.

Namık Kemal Mahallesi Orhan Ekinci Bulvarı üzerindeki alana kurulan ve 7’den 70’e herkesin beğenisini toplayan Cırxellence Balkan Sirki’nin açılış gösterisine, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra, il genel ve belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye çalışanları ile kalabalık bir seyirci topluluğu katıldı.

Gösteri öncesinde söz alan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini belirterek, Ceyhan halkının en güzel hizmetlere layık olduğunu söyledi.

Konuşmasında sirk sanatının önemine de değinen Başkan Sözlü, her şeyin eğitim ve çok çalışmakla olacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Burada yapılan gösteriler, güç ve kuvvetin yanı sıra, eğitimin ve çok çalışmanın eseridir. Eğitimle üstesinden gelinmeyen zorluk ve imkansızlık yoktur. Çocuklarımız da çok çalışarak, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine getireceklerdir. Amacımız bu tür etkinliklerle, vatandaşlarımıza hoşça vakit geçirtmektir. Balkan Sirki’ni Ceyhan’a getiren sirk koordinatörü Sayın Sümer Dinçer’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu tür aktivitelerimiz devam edecektir.”

Cırxellence Balkan Sirki Koordinatörü Sümer Dinçer ise, Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü’ye kendilerini davet edip, gösteriye ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür ederek; “İmkansız zannedilen şeylerin yapıldığı sirklerde, çalışmanın, emeğin ve azmin önemi büyüktür” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Yaklaşık iki saat süren sirk gösterisinde, palyaçolar, akrobasi ve denge gösterileri, ip cambazları, eğitimli kedi, köpek, at, eşek, kuş, aslan ve kaplanlar ile birbirinden güzel gösteriler sunuldu. Zaman zaman konukların da gösterilere katılarak, geceye renk kattığı Cırxellence Balkan Sirki, 3 gün boyunca Ceyhan’da gösteriler sunacak.

BALKAN SİRKİ, CEYHANLILARI BÜYÜLEDİ
BALKAN SİRKİ, CEYHANLILARI BÜYÜLEDİ
BALKAN SİRKİ, CEYHANLILARI BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 13:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?