18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Belediye Meclisi'nden berat

TÜYLÜ VE TALİBOV’A HEMŞERİLİK BERATİ

Ceyhan Belediye Meclisi'nden 'Fahri Hemşerilik' unvanına layık görülen Ceyhan eski Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü ve Azerbaycanlı Mimar Adil Talibov'a düzenlenen bir törenle hemşerilik beratları verildi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Mıstık Usta Tesislerinde Talibov ve Tüylü için onuruna verdiği

iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Meclisinin oy birliği ile Bayram Kadir Tüylü ve Azerbaycanlı Mimar, Adil Talibov'a "Fahri hemşerilik" unvanı verilmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Tüylü'nün ilçede görev yaptığı dönemde abartısız her kesimin güvenini kazandığını ve ilçenin güvenliğinin sağlanmasında büyük başarılar elde ettiğini söyleyen Başkan Sözlü, "Sayın Tüylü, Ceyhan'ın bir huzur ilçesi haline gelmesinde çok büyük başarılara imza atmıştır. Kendisi Emniyet Müdürü olarak gerek güvenliğin sağlanmasında, gerekse eğitime verdiği destekle tüm Ceyhanlıların gönlünde taht kurdu. Bütün hemşerilerim adına kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz yeni emniyet müdürümüzle Ceyhan’ın Asayişi için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Sözlü, Ceyhan halkının yıllardan beri kadirşinas olduğunu belirterek, “Azerbaycan- Türkiye Kardeşlik Parkı’nın planın yapılmasından açılışına kadar büyük bir özveriyle BTC’nin açılışına yetiştiren Azerbaycanlı mimar Adil Talibov’un BTC’nin sadece petrol taşımadığını en güzel örneğini bizlere verdi. Bizimle kardeşlik bağımızı güçlendirdi. Azerbaycan’da bizlerin sesi olacaktır. Talibov’un 13 Temmuz 2006 yılında açılan kardeşlik parkı yapılmasından sonra o petrol burada akarken o Türkiye’den ve Ceyhan’dan kopmamıştır. Bu yüzden hem Adil beye hem de Bayram Kadir Tüylü Beye görev yaptıkları yerlerde, bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Adil Talibov’un Hemşerilik Beratını Ceyhan Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ümit Şener, Bayram Kadir Tüylü’nün Hemşerilik Beratini ise Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Aygün takdim etti.

Ceyhan’ın fahri hemşerisi olan Adil Talibov, Azerbaycan’da bir çok kardeşiniz var ama unutmayın ki Azerbaycan’da Ceyhanlı da bir kardeşiniz var. Emeği gecen tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bayram Kadir Tüylü ise, “Ceyhanlı olmanın hakkını vereceğiz” diyerek şunları söyledi: “ Bir Ceyhanlı olarak Ceyhan insanın kadirşinaslığını ayrı kaldığım bir iki ay zaman daha iyi görüyorum. Bizim bayrağı devrettiğimiz emniyet müdürümüz Zülfikar Sökmen Ceyhan’da bayrağı daha yükseklere taşıyacaktır. Burada çalıştığımız zaman içinde bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara özellikle burada görev yaptığım süre içinde mesai arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 09:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?