18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Ceyhan tez konusu oldu

Ceyhan'da 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencileri, hazırladıkları "Ceyhan Şehirsel Gelişme Senaryoları" adlı projeyi, düzenledikleri toplantıyla tanıttı.

Ceyhan Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, projenin anlatıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Ceyhan merkezli yapılan bu çalışmaların, ilçemizin gelişmesine büyük katkı sağlanacağına ve bu projelerden belediyemizin gerektiğinde faydalanacağına inanıyorum" dedi.

Ceyhan’ın, geleceğin mimarları olan öğrencilerin tez hazırladığı bir ilçe olması açısından örnek bir kent olduğunu ifade eden Sözlü, "İlçemizin, şehircilik ve mimari açıdan ODTÜ, Çukurova ve 9 Eylül gibi üniversitelerin çalışmalarına konu olması, bizler için son derece memnun edici bir durumdur" diye konuştu.

9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Göksoy da şehir planlama ile ilgili çalışmaları Ekim 2004’ten bu yana sürdürdüklerini ve çalışmaların katılımcı 21 öğrenci tarafından büyük bir zevkle yapıldığını kaydetti. Proje çalışmalarının Haziran ayı sonuna kadar süreceğini ve proje kapsamında değişik paket çalışmaları yapacaklarını dile getiren Göksoy, yapılacak olan şehir planlama çalışmalarının yanı sıra tarımsal, hayvancılık ve sanayi çalışmalarıyla ilgili projeleri de kapsamlarına alacaklarını belirtti.

9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ise bugüne kadar yaptıkları çalışmaları harita üzerinde toplantıya katılanlara anlattı. Öğrenciler, Ceyhan’ın iç ve dış pazarlara açılması için büyük bir çaba sarf edeceklerini söyledi.

Toplantıya; Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra belde belediye başkanları, kamu kuruluşlarının daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 14:30:32
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 11:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?