18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Ceyhan'a yeni park müjdesi

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde, 10 dönüm alan üzerine Atatürk ve Haydar Aliyev Parkı kurulacağı bildirildi. Yapımına ileriki günlerde başlanacak olan parkın içinde, Atatürk ve Haydar Aliyev müzeleri ile dinlenme yerleri ve kafeteryalar yer alacak.

Azerbaycan Dış Türkler Devlet Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev ile Azerbaycan Dış Türkler Avrupa Sorumlusu Beşir Kömürcü, Adana’nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. 05-10 Mayıs tarihleri arasında Ceyhan’a akacak olan Azeri petrolüyle birlikte Ceyhan’ın bir ticaret merkezi haline geleceğini söyleyen Hecıyev, "Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC), merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev zamanında daha ucuz projeler olmasına karşın, Türkiye’ye ve Ceyhan’a kazandırılmıştır" dedi.

BTC’nin iki devleti birbirine bağlayan iktisadi ve siyasi bir kemer olduğunu ifade eden Hacıyev, "21. yüzyıl Türk Asrı olacaktır" diye konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Ceyhan ve Bakü’nün harita üzerinde iki ayrı şehir olmalarına rağmen ekonomik, kültürel ve siyasi alanda sağlanan birlikle tek devlet olduğunu ifade ederek, "BTC ile merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in, ’Bir millet, iki devlet’ sözü perçinlenmiştir" şeklinde konuştu.

Bu arada Elçibey Parkı’nın parelerinde bulunan tren istasyonu yakınındaki mülkiyeti Ceyhan Belediyesi’ne ait olan yaklaşık 10 dönümlük alana Atatürk ve Haydar Aliyev Kültür Parkı yapılması için çalışmalara başlanacağı açıklandı. Yapımına ileriki günlerde başlanacak olan parkın içinde, Atatürk ve Haydar Aliyev müzeleri ile dinlenme yerleri ve kafeteryalar yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 16:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet karakulak IP: 81.215.182.xxx Tarih : 30.03.2005 11:31:42
Orası harebe görünümünde ilçemize hiçde yakışmayan bir görünümdü.Görüntü kirliliğine neden oluyordu.Park olmasına sevindim.Böyle bir projede bulunduğunuz için teşekkür ederim.