25
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Ceyhan’da 88. kurtuluş sevinci

CEYHAN’IN GURUR GÜNÜ

Adana'nın Ceyhan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Kutlama töreni Kuva-i Milliye ve Muharip Gazilerin saat 08.00’de Demir Köprü’de buluşup temsili olarak Ceyhan’a girmesi ile başladı. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar mehteran takımı eşliğinde yürüyen gaziler, sık sık kurusıkı tabancaları ile havaya ateş açtı.

Törende Kaymakam Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Şener ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü halkın kurtuluş gününü kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptı. Sözlü konuşmasında, “Bizlere bu eşsiz vatanı canı pahasına emanet eden başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bize düşen, Türklük duygusuyla onların bu kutsal emanetlerini korumak ve kollamaktır” dedi.

Sözlü, enerji üssü olma yolundaki Ceyhan’ın artık vaatlerden çok icraat beklediğini, Ceyhanlının aş, iş hayallerinin bir an önce gerçeğe dönüştürecek icraatlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Folklor gösterilerinin de sunulduğu törende 6 Ocak Ceyhan’ın Kurtuluşu konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödül ve plaketleri verildi.

Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kutlama mesajları okundu.

Törene, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Vahit Kirişci, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, çevre ilçe ve beldelerden gelen belediye başkanları da katıldı.

CEYHAN’IN GURUR GÜNÜ
CEYHAN’IN GURUR GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 12:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?