17
Mayıs
2024
Cuma
CEYHAN - ADANA

Ceyhan'da örnek çiftçilere plaket

Ceyhan Ziraat Odası, ilçede tarım sektöründe örnek olan çiftçiler ile tarıma katkıda bulunanlara birer plaket verdi.
Ceyhan Kaymakamı Selman Yurdaer, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve DYP eski Milletvekili Cevher Cevheri'nin de katıldığı törene çiftçilerin ilgi göstermediği gözlendi. Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, törenin simgesel nitelikte olduğunu ve aslında tüm çiftçileri ödüle layık gördüklerini vurguladı. Son yıllarda işbaşına gelen hükümetlerin tarıma gereken önemi göstermediklerini ifade eden Tezcan, "Bütün çiftçilerimiz birlikte hareket etmelidir. Çünkü günümüzde sesinizi çıkartamıyorsanız hakkınızı da alamıyorsunuz" dedi.
Kaymakam Selman Yurdaer ise tarım sektörünün, önemini hiçbir zaman kaybetmediğine işaret ederek, "Önümüzdeki süreçte Türkiye'de tarım, AB normlarına göre düzenlenecektir. Çiftçilerimiz de buna göre kendini geliştirmeli yeniliklere açık olmalıdır" diye konuştu.
Çiftçilerin törene ilgi göstermemesine değinen Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise şunları söyledi:
"Çiftçiler günümüzde zor durumdadır ve bir araya gelmeleri gerekirdi. Çiftçilerin hakkını arama konusunda tavır koyması gerekir. İlçemizde pamuk üretimin dibe vurması sonucunda cesur ve önder çiftçilerimizin çalışmaları örnek teşkil etmektedir ve bunlar desteklenmelidir. Yeniliklere açık olamazsak alternatif ürünler yetiştiremeyiz"
Konuşmaların ardından örnek çiftçilerle tarıma katkıda bulunanlara plaketlerinin verilmesiyle tören sona erdi.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 20:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?