19
Mayıs
2024
Pazar
CEYHAN - ADANA

Ceyhan'da selin yaraları hala sarılamadı

Çukobirlik Genel Müdürü Yakup Şahin, Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk ile birlikte Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde aşırı yağışlardan dolayı sel suları altında kalan bölgede incelemelerde bulundu.
Ceyhan'da tarlaları sel suları altında kalan çok sayıda üretici ortakları bulunduğunu belirten Şahin, binbir güçlükle tarlasını eken ve ekime hazırlayan çiftçinin, tarım sigortası olmadığından sıkıntı içerisinde olduğunu ifade etti.
Bazı bölgelerdeki tarım alanlarının sürekli doğal afet tehdidi ile karşı karşıya bulunduğunu ve çiftçilerin işinin tamamen şansa kaldığını söyleyen Şahin, "Çiftçilerimizin bütün emekleri ve yaptıkları masraflar boşa gidiyor. Artık zaman geçirilmeden geniş kapsamlı bir tarım sigortası hayata geçirilmelidir. Mevcut yasa gereği sel baskınına uğrayan veya tabii yollardan zarar gören bölgelerde artık kolay kolay doğal afet ilan edilemiyor. Çiftçiyi kurtaracak ve koruyacak yegane yol, tarım sigortasının uygulamaya sokulmasıdır" dedi.
Şahin, Çukobirlik olarak Ceyhan ve çevresinde tarlaları sel sularından zarar gören üretici ortaklara yardım eli uzatacaklarını ve tarla hazırlığında ihtiyaç duyacakları tohumluk, zirai ilaç, gübre gibi emtiaları eksiksiz sağlayacaklarını kaydetti.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2004 Çarşamba 14:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?