17
Mayıs
2024
Cuma
CEYHAN - ADANA

Ceyhan'ın şehir planı çıkartılıyor

Ceyhan Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ile öğrenciler, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret ettikten sonra Meclis Salonu’nda basını bilgilendirme toplantısı yaptı.
9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Çınar Atay, Yrd. Doç. Dr. Yıldım Oral, araştırma görevlilerinden Oytun Doğmuş, Burcu Sılaydın ve Duygu Çukur ile 21 öğrenciden oluşan heyet, bir hafta süreyle Ceyhan’da analizler yaparak veri toplayacak.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha önce hiçbir belediyenin yapmadığı bir uygulama gerçekleştirerek, deprem konusunda ODTÜ öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan bir grubu ağırladıklarını ve bunun çok faydasını gördüklerini ifade ederek, "Ceyhan’ın kent bütününde, planlama ve şehircilik çalışması yapacak olan grup, ilçemizde bir hafta kalacak. Daha sonra ilçemizle ilgili tüm sorunları bir proje halinde sunacaklar" dedi.

Sözlü, şehrin güzelleştirilmesi ve sosyal yaşantının daha üst seviyeye çıkartılması için neler yapılabileceği konusunda araştırmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Biz hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Onlar için en güzel ne ise bunu yapmak için buradayız. İnşallah istikbalde ilçemiz için ne gerekiyorsa bunu da yapmaya hazırız" diye konuştu.

9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çınar Atay ise yapmış oldukları çalışmanın Ceyhan ve öğrencileri açısından iyi bir fırsat olduğunun altını çizerek, "Çalışmalarımızı Şubat 2005’te tamamlayıp, bir rapor halinde belediye başkanımıza sunacağız" şeklinde konuştu.

iha-ceyhan
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 13:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?