17
Mayıs
2024
Cuma
CEYHAN - ADANA

Ceyhanlı 19 aile sevindi

Ceyhan İlçesi’ne bağlı Kuzucak Köyü’nde 19 aileye toplam 247 adet koyun dağıtıldı.
Kuzucak Köyü’ndeki Köy Konağı’nın bahçesinde düzenlenen koyun dağıtım töreninde konuşan Ceyhan Kaymakanı Mustafa Selman Yurdaer, koyunculuğu geliştirmek ve köylü vatandaşları koyun yetiştiriciliğine teşvik etmek amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden yaklaşık 56 milyar 50 milyon lira harcayarak 247 adet ivesi ırkı (sarıbaş) koyun aldıklarını söyledi. Her aileye 12 baş koyun ve 1’er baş da koç dağıttıklarını ifade eden Kaymakam Yurdaer, "Vatandaşlarımız ilk birinci yıl ödeme yapmayacaklar. Ödemeler bir yıl sonra başlayacak ve 3 yıl içerisinde eşit taksitlerle ödemelerini yapacaklardır. Vatandaşlarımıza her koyun 225 milyon liraya mal olacak" dedi.

Kaymakam Yurdaer, Gaziantep’ten getirttikleri ivesi ırkı koyunlarının kaliteli süt veriminin yanısıra et veriminin de diğer ırk koyunlara göre daha kaliteli olduğunu belirtti.
Bölgede koyunculuğu ve arıcılığı geliştirmek amacıyla büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Yurdaer, "Geçen iki yıl içerisinde Ceyhan’ın Yeşilbahçe Köyü’nde toplam 20 aileye 11’er adet ivesi ırkı koyun dağıttık. Bunun yanısıra Sağkaya Beldesi’nde de 20 aileye 3’er adet bal arısı kovanı dağıtımını gerçekleştirdik. Koyunculuk projemizin kapsamında 4 köyümüz daha var. Bu köylülerimizin müracaatlarını aldık ve dosyalarının incelenmesi için Ankara’ya gönderdik" diye konuştu.

Koyun dağıtım törenine, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer’in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Ertekin Sevük, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Serhat Aksoy, Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Mükremin Duygun, İlçe Tarım Müdürü Muhammed Ali Tekin, Ceyhan Çukurova Tarım İşletmesi Müdürü Sait Kocabay ve diğer davetliler ile köy halkı katıldı.

Ceyhan-iHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?