18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

ÇKA'dan belediyeye mali destek

ÇKA'DAN CEYHAN BELEDİYESİ'NE MALİ DESTEK

Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan 2 yeni projenin, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan (ÇKA) hibe kapsamında mali destek almaya hak kazandı.

Adana’daki resmi imza törenine katılan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ÇKA’nın ‘2009 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları’ çerçevesinde belediye tarafından hazırlanan “Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran” ve “Ceyhan Kültür Evi” projelerinin mali destek almaya hak kazandığını söyledi.

Sözlü, ‘Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran’ projesinin 283.510,00 TL’lik bütçeli olduğunu bunun da 15.826,00 TL’sinin eşfinansman olarak Ceyhan Belediyesi tarafından ödeneceğini belirtti. Sözlü, “Bu proje kapsamında Şahmeran efsanesinin gerçekleştiğine inanılan bölgemizde “Efsaneler Şehri Ceyhan: Şahmeran” isimli belgesel, kitapçık ve Ceyhan Nehri’nin karşı kıyısında yapımı devam eden parkımıza da Şahmeran heykeli yapılacaktır” dedi.

‘Ceyhan Kültür Evi’ projesinin ise 269.731,55 TL’lik bir bütçesinin olduğunu ve eşfinansman bedeli olmadığından belediye olarak herhangi bir ödeme yapmayacaklarını belirten Başkan Sözlü, “Bu proje kapsamında ise Muradiye Mahallesinde 30 yıllığına intifa hakkını aldığımız eski bir binanın restorasyonu yapıp ‘Ceyhan Kültür Evi’ müzesi haline getireceğiz” diye konuştu.

Sözlü, ÇKA’dan mali destek almaya hak kazanan 32 hibe projesinin bulunduğunu ancak Ceyhan Belediyesi’nin, 2 projesi de onaylanan tek belediye olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra ÇKA Genel Koordinatörü Serdar Aydoğan’ın da katıldığı resmi sözleşmeler imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 12:54:01
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 18:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?