20
Mayıs
2024
Pazertesi
CEYHAN - ADANA

DYP'liler kan bağışında bulundu

Doğru Yol Partisi (DYP) Seyhan İlçe Teşkilatı, Kızılay Kan Merkezi’ne kan bağışında bulundu.
DYP Seyhan İlçe Başkanı Nimet Ülke ile yönetim kurulu üyeleri, Kızılay Kan Merkezi’ne gelerek kan verdi.

 DYP Seyhan İlçe Başkanı Nimet Ülke, Kızılay’ın kan ve kan ürünleri bulmakta zorlandığını bildiklerini belirterek, "Kızılay, zaman zaman yaptığı kampanyalar ile yetersizliği gidermeye çalışsa da arzu edilen hedefe ulaşılamıyor. Bunda, toplumsal duyarsızlığın etkisi büyük. Onun için biz de Kızılay’a destek vermek için geldik" dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdür Vekili Dr. Ilgar Babayiğit ise, günlük 20-25 ünite kan bağışı yapılmasına rağmen talebin iki katı olduğunu söyledi. Gönüllü bağışlarla yetmeyen kan talebini gezici ekiplerle karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Babayiğit, "Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. İnsanlarımızın bir gün kendisinin de kana ihtiyaç duyacağını bilmesi lazım. Bugün verirse yarın kendisi için de hazır olacaktır" diye konuştu.

18-65 yaş arası sağlıklı her insanın kan verebileceğini ve kan vermenin insana zindelik, kanın tazelenmesi, tansiyonun dengelenmesi, alerjik ve baş ağrılarının iyileşmesini hızlandırıcı gibi birçok faydaları olduğunu belirten Babayiğit, "Ayrıca bağış yapılan kanlarda ücretsiz olarak hepatit B, hepatit C, AIDS ve frengi gibi hastalıkların testleri yapılıyor. Normal olmayan bir durum varsa kan sahibi bilgilendiriliyor" dedi.

Ceyhan
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 13:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?