18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Festivalden renkli görüntüler

CEYHAN'DA SALATALIK FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Başören Köyü'nde düzenlenen Salatalık Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Ceyhan Ziraat Odası'nın öncülüğünde ilçeye bağlı Başören Köyü'nde gerçekleştirilen festivalin açış konuşmasını yapan Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, "Festivaller tanıtım ve ardından ekonomik fayda elde etmek için düzenlenir. Bugün burada birlikte olup kaynaşmaya da vesile olan yine bu festivaldir. Başören Köyü'nde nüfusun çoğunluğu geçimini salatalık üretiminden temin ediyor. Festivalin emek verilerek yetiştirilen ürünlerin pazarlamasında da önemli bir araç olduğuna inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim'' dedi.

Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan ise amaçlarının köyün ve burada üretilen salatalığın tanıtılması olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Salatalıkta kolesterol oranı sıfır olduğundan özellikle zayıflamak isteyen ve kilo almak istemeyen herkes salatalık yemelidir. Ayrıca içersinde bulunana A, B ve C vitaminleri nedeniyle enerji miktarı çok azdır. Yüksek enerjili gıdalar alındığında yanında mutlaka salatalık ve karpuz gibi ürünler tüketilmelidir."

Ceyhan Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından şarkıcı Dicle Fırat'ın konser verdiği festivalde konuklara salatalık ikram edildi.

Köy muhtarı Ahmet Yaraş'ta "Festival Ağası" seçildi.

Öte yandan, festivale Adana Valisi İlhan Atış'ın da festivale katılacağını duyan bazı çocuklar ellerinde "Evlerimiz yıkılmasın" ve "Sayın Valimiz altyapı istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Ancak Vali Atış'ın başka bir programı nedeniyle katılamadığı festivalde Kaymakam Gürbüz Karakuş'u vali sanan çocuklar, kürsünün önünde dövizlerini herkese göstermeye çalıştılar. Bunun üzerine muhtar Yaraş, yaptığı açıklamada, 450 haneli, 2 bin nüfuslu köyün 1950'de kurulduğunu ve evlerinin tapularının verildiğini söyledi. Muhtar Yaraş, şunları söyledi:

''1983 yılında köye gelen kadastro görevlileri, evlerimizin yüzde 80'inin hazine arazisinde bulunduğunu ileri sürerek 1950 yılında bize verilen tapuların geçersiz olduğunu açıkladı. Ardından da tapularımız bizden geri alındı. Nüfusumuz artıyor. Kız verip oğlan evlendiriyoruz ama ev inşa edemiyoruz. Bir tek oda bile yapsak hemen yıkım kararı çıkıyor. Sorunumuzun çözülmesi için Sayın Başbakan'ımızdan Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz."

CEYHAN'DA SALATALIK FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ
CEYHAN'DA SALATALIK FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ
CEYHAN'DA SALATALIK FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ
CEYHAN'DA SALATALIK FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 10:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cennet ince IP: 78.163.166.xxx Tarih : 23.05.2011 14:08:53

daha nice festivallere inşallah !!onur vericiydi köyümüz açısından :)