24
Mayıs
2024
Cuma
CEYHAN - ADANA

Gaspçının cenazesi Adli Tıp'tan alındı

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde bir kişiyi gasp ettikten sonra polisle girdiği silahlı çatışmada hayatını kaybeden "Yeşil" olarak tanınan Cono aşiretine mensup Poyraz Dikyar’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

Olaydan sonra hastaneye kaldırılmak istenirken hayatını kaybeden Poyraz Dikyar’ın cenazesinin otopsi için kaldırıldığı Adana Adli Tıp Kurumu’na gelen Cono aşiretine mensup kadınlar, gözyaşları döküp feryat etti. Saçlarını yolup, giysilerini parçalayan kadınları erkekler teskin etmeye çalıştı.

Otopsi yapılan cesedin cenaze aracına konulması sırasında da feryat eden kadınlar, hareket eden aracın peşinden koştu. "Yeşil" olarak bilinen Poyraz Dikyar’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Ceyhan İlçesi’ne götürüldü.

Dün gece Osmaniye Sanayi Sitesi karşısındaki Çerçioğlu Akaryakıt İstasyonu’nda bir kişinin 500 milyon lira parası ile 1 adet pompalı tüfeği ve 1 adet cep telefonunu silahla tehdit ederek gasp eden Poyraz Dikyar (44), 01 KY 828 plakalı otomobille Ceyhan yönüne kaçarken, polisin "dur" ihtarına silahlı karşılık vermiş, çıkan çatışmada Poyraz Dikyar hayatını kaybetmişti.

Otomobilde bulunan ve yara almadan kurtulan İ.Ş (İrfan Şefik-15) ve T.B. (Talat Bozkurt-12) ise gözaltına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 14:59:24
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 16:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?