18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Hasat bayramı yapıldı

CEYHAN'DA HASAT BAYRAMI

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek Beldesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nce (TİGEM) ‘Geleneksel Hasat Bayramı’ düzenlendi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım açısından kendi kendine yetebilen bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli iyi kullanması gerektiğini belirtti. Karakuş,

"Ülkemizin en önemli tarım arazileri Çukurova’da bulunuyor. Ceyhan da Çukurova’nın gözbebeğidir. Aynı zamanda enerji üssü durumundadır. Bölgemizde çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve bu topraklara sahip çıkmaları sağlanmalıdır. Buğday hasadının yapıldığı bu günlerde bütün uyarı ve cezalara rağmen maalesef anız yakılıyor. Anız yakmak, ülkemizin geleceğini de gasp etmektir" dedi.

TİGEM İşletme Müdürü Kasım Vural ise toplam 43 bin dekar alanda üretim yaptıklarını vurguladı. Bu yıl 20 bin 270 dekarlık alanda buğday üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Vural, "Bu yıl buğdayda dekar başına ortalama 350 kilogram verim aldık. Bu rakam en iyi yıllara oranla yüzde 20 - 25 az olmasına karşın kalite bakımından iyi. Buğdayı hasat ettikten sonra anıza direk ekim yöntemini kullanarak hem çevre kirlenmesini hem de canlı organizmaları korumak mümkün. Aynı zamanda çiftçinin girdi maliyetlerinde tasarruf sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Halk oyunları gösterisinin ardından dua edilerek kurban kesildi. Daha sonra sembolik olarak buğday hasadı yapılırken aynı anda anıza direk ekim yönetimiyle soya ve mısır ekildi.

Hasat bayramına Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun, İl Çevre ve Orman Müdürü Nebi Erol Metin ile çiftçiler katıldı.

CEYHAN'DA HASAT BAYRAMI
CEYHAN'DA HASAT BAYRAMI
CEYHAN'DA HASAT BAYRAMI
CEYHAN'DA HASAT BAYRAMI
CEYHAN'DA HASAT BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 16:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?