26
Mayıs
2024
Pazar
CEYHAN - ADANA

HEM'den yılsonu sergisi

CEYHAN'DA HEM'İN YIL SONU SERGİSİ

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu sergisinin açılış programında konuşan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, halk eğitim merkezlerinin eğitim ve öğretimde örgün eğitimin daha önünde gittiğini söyledi.

Büyükfırat, Halk Eğitim Merkezi’lerinde çok kısa sürede meslek sahibi olmanın mümkün olduğunu ifade ederek "Halk eğitim merkezlerinde kursiyerlere birçok branşta eğitim veriliyor. Örgün eğitime göre kurslara katılanlar çok kısa sürede meslek sahibi oluyorlar. Buralarda sadece dikiş, nakış kursları değil spordan, sanata üniversite hazırlık kurslarına kadar çok geniş yelpazede eğitim programları uygulanıyor. Ceyhan Halk Eğitim Merkezi de bölgemizde örnek bir merkez. Başta Halk Eğitim Müdürümüz Naci Yalçın olmak üzere tüm ekibi kutluyorum” dedi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş ise konuşmasında, "Çağımız bilgi ve teknoloji çağı, bu çağda cehalete yer yoktur. Biz cehaleti seyis kırbacı gibi yere vurmadıkça işimizin kolay olmadığını biliyoruz. Her insanın eğitime ihtiyacı vardır. Üretken ve çalışkan insanlar yetiştirmeliyiz. Kurslarda birçok kişi meslek sahibi oluyor. Fakat en önemlisi okuma-yazma kurslarıdır" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naci Yalçın da 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı'nda ilçe genelinde 53 branşta toplam 475 kurs açtıklarını belirterek bu kurslara 7 bin 239 kursiyerin katıldığını söyledi. Yalçın, bu yıl 81 okuma-yazma kursu açtıklarını, 760 kadın ve 480 erkek olmak üzere toplam bin 240 kişinin de okuma -yazma öğrendiğini ifade etti.

Öte yandan, sergi öncesinde Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı ile Karate kursu öğrencileri tarafından gösteriler sunuldu, çocukların defilesi de beğeniyle izlendi.

CEYHAN'DA HEM'İN YIL SONU SERGİSİ
CEYHAN'DA HEM'İN YIL SONU SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 16:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?