27
Mayıs
2024
Pazertesi
CEYHAN - ADANA

İşçiler iş bıraktı!

CEYHAN'DA MAAŞLARINI ALAMAYAN BELEDİYE İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek beldesinde 14 aydır maaşlarını alamayan belediye işçileri iş bıraktı. İşçiler, arabuluculuk yapmaya çalışan belde muhtarına da tepki gösterdi.

İşçilerin eylemine Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Aslan da destek verdi. Sabah Mercimek Belediye Başkanı Cumali Çavuş ile makamında görüşerek işçilerin durumunu ileten Aslan, "Belediyenizde 29 kadrolu ve 10 geçici işçi çalışıyor. Sendikamız üyesi 29 arkadaşımıza maaşları ödenmiyor. İşçi arkadaşlarım çok zor durumdalar. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Belediye başkanı olarak işçilere 14 ay boyunca kişi başına sadece 900 lira ödeme yapılmış.

Bu sorunun bir an önce çözülmesi ve arkadaşlarımızın rahat nefes alması gerekir" dedi.

Başkan Çavuş ise, 29 Mart 2009 yerel seçimlerini kazandığında belediyeyi yaklaşık 5 milyon lira borçla devraldığını belirterek, "İller Bankası'ndan gelen para doğrudan doğruya borçlara gidiyor. İşçilerin durumunu anlıyorum. Ancak elimizden başka bir şey gelmiyor. Kaynak yaratmaya çalışıyorum. Söz veriyorum, işçi arkadaşlarıma Haziran ayından itibaren düzenli olarak maaşlarının yarısını ödeyeceğim" diye konuştu.

Çavuş'un teklifini işçilere ileten Aslan, "Cebimize para girene kadar iş bırakma eylemine devam edeceğiz" yanıtını aldı. Bu sırada arabulucu olarak görüşmeye katılan belde muhtarı İsmail Hakkı Derin'in üzerine yürüyen Mümtaz Avcı adlı işçi, "Başkan vekili misin? İşçi ve işveren arasına giriyorsun. Adam gibi davran. Sus konuşma" diyerek tepki gösterdi. Avcı, jandarma tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Yaşar Ünal, 14 aydır maaş alamadıklarını ve açlıkla terbiye edilmeye çalışıldıklarını söyleyerek, "Okula giden çocuklarımıza cep harçlığı veremiyoruz. Aramızda icralık olan ve evini satmak zorunda kalan arkadaşlarımız var. Belde halkının su borcunu alacaklarımızdan tahsil edilmesini bile teklif ettiler. Yeter artık. Devletimizin bu olaya el koymasını istiyoruz" diye konuştu.

9 yıllık kadrolu işçi olan evli ve 2 çocuk babası Mesut Ayaz (39) ise, ''2 ay önce bana bir tebligat geldi. İmza karşılığında aldım. Fakat okuduğumda şok oldum. 137 bin lira elektrik borcum olduğu yazıyordu. Yasal faiziyle birlikte bu miktar 160 bin lirayı buluyor. Araştırdığımda bu borcun belediyeye ait olduğunu ve haberim olmadan beni kefil gösterdiklerini öğrendim. Şuan evim, arabam ve tarlama icra gelmiş durumda. İlgili memurlarla görüştüğümde bana 'seninle ilgisi yok, rahat ol' denildi. Ben vasıfsız

bir işçiyim. İmza yetkim yok. Belediyenin elektrik borcu benden nasıl alınır anlayamadım" dedi.

İşçilerden Mustafa Yılmaz (43) da, haklarını almak için gerekirse ölüm orucuna gideceklerini söyledi.

CEYHAN'DA MAAŞLARINI ALAMAYAN BELEDİYE İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI
CEYHAN'DA MAAŞLARINI ALAMAYAN BELEDİYE İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2010 Salı 14:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?